Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, 12:00μμ – gazARTE

Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι, ας μάθουμε να ζούμε μαζί!

3 Χρόνια, 2 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, 2 Ερευνητικά Ινστιτούτα, 9 Θαλάσσια Θηλαστικά, 1 Εκστρατεία.

Τελικά, μάθαμε πώς να ζούμε μαζί;

Η απάντηση θα δοθεί την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι στο gazARTE, Βουτάδων 32 – 34, Στάση Μετρό Κεραμεικός.

Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE: «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε».

Αυξήθηκε η γνώση μας για τα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν στις θάλασσές μας και πόσο πρόθυμοι είμαστε να εντάξουμε φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές στις καθημερινές μας συνήθειες; Οι δύο έρευνες της Public Issue θα απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του προγράμματος με τίτλο «Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες».

Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι:

Θεοδώρα - Διονυσία Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής
Παναγιώτης Δενδρινός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ΜΟm
Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς
Βαγγέλης Παράβας, Υπεύθυνος Πολιτικής, MOm
Γιώργος Παξιμάδης, Υπεύθυνος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, WWF Ελλάς
Βάλια Σαββίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος «Θάλασσα»

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΚΑ κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σημειώσεις προς συντάκτες:

  • Στους παρευρισκόμενους θα διατεθεί πλούσιο οπτικό και ενημερωτικό υλικό.
  • H 1η τηλεφωνική έρευνα κοινής γνώμης διεξήχθη από την Public Issue, τον Οκτώβριο του 2010, και η 2η τον Οκτώβριο του2013 σε ένα δείγμα 1000 ατόμων, στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας με έμφαση στις παράκτιες περιοχές.
  • Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα σερβιριστεί finger food.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.thalassa-project.gr, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 5222888

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε /Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα» υλοποιείται από τη MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute, με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Πράσινου Ταμείου και της Blue Planet Shipping SA.


Μοιράσου το με φίλους