// DEV // Μετά την επιτυχία του περσινού διαγωνισμού «Πράσινοι Πρωταθλητές» και τη συμμετοχή 63 σχολείων, τα οποία εντόπισαν και κατέγραψαν 211 πρασίνους χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η WWF Καλύτερη Ζωή διοργανώνει και φέτος τον σχολικό διαγωνισμό: «Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0»! Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, προσκαλούνται να ανακαλύψουν και να βαθμολογήσουν πράσινους χώρους στην πόλη τους μέσα από την καινοτόμο και δωρεάν εφαρμογή WWF GreenSpaces.


Περισσότερα...


Πριν δύο ημέρες το WWF Ελλάς έλαβε μία φωτογραφία από έναν εκδρομέα στη λίμνη της Τριχωνίδας τραβηγμένη από κινητό τηλέφωνο. Η φωτογραφία είναι χαμηλής ανάλυσης και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όμως φαίνεται να απεικονίζει ένα ζώο που δεν περιλαμβάνεται στη γνωστή πλούσια πανίδα της περιοχής.

Η Παναγιώτα Μαραγκού, Επιστημονική Υπεύθυνη του WWF Eλλάς δήλωσε: «Η ανακάλυψη νέων ειδών δεν είναι κάτι σπάνιο. Μόνο το 2015 ανακαλύφθηκαν 163 μοναδικά νέα είδη στην περιοχή του Μεκόνγκ στην νοτιο-ανατολική Ασία. Πολλά από αυτά μοιάζουν με πλάσματα “επιστημονικής φαντασίας”. Είναι βιολογικά αναμενόμενο σε ένα μέρος σαν την λίμνη Τριχωνίδα, με τόσο πλούσια βιοποικιλότητα, η φύση να εξελίσσεται και να παράγει νέες «δημιουργίες».

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο η νέα αυτή εμφάνιση να σχετίζεται με τα χέλια που συναντάμε στη λίμνη. Εϊναι γνωστό ότι o κύκλος ζωής των ευρωπαϊκών χελιών περιλαμβάνει ένα τεράστιο ταξίδι από τις λίμνες και τα ποτάμια της Ευρώπης προς τον Δυτικό Ατλαντικό όπου αναπαράγονται, πριν επιστρέψουν και πάλι στα ποτάμια και της λίμνες της Μεσογείου. Χτες ακούστηκε η -βιαστική κατά τη γνώμη μου- άποψη ότι μπορεί ναι είναι προϊόν τυχαίας «υδρο-ανώμαλης» γενετικής διασταύρωσης του DNA του χελιού με ένα μεγάλο αμφίβιο είδος, όπως ο ιπποπόταμος. Μέχρι όμως να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας, αυτά είναι μόνον θεωρίες. Πάντως, η αλήθεια είναι πως έχουμε δει και πιο περίεργα πράγματα να συμβαίνουν στη φύση.»

Η Θεοδότα Νάντσου, Υπεύθυνη Πολιτικής του WWF, δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβουμε για τι είδος πρόκειται από μία και μόνη φωτογραφία από κινητό, τραβηγμένη βράδυ. Όμως μην ξεχνάμε ότι με τόσες απελευθερώσεις ζώων που γίνονται από οικολόγους, υπάρχει σαφώς το ενδεχόμενο από αυτά τα ζώα κάποια να έχουν ζευγαρώσει με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Είναι μέρος κι αυτό της μαγείας της φύσης που αγαπάμε και προστατεύουμε».

 



32 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σας προσκαλούν από 3 έως 15 Απριλίου σε ένα γευστικό & υπεύθυνο ταξίδι στη βιώσιμη κατανάλωση ψαρικών!


Περισσότερα...


Η παγκόσμια συμμετοχή στη φετινή Ώρα της Γης έσπασε κάθε προηγούμενο, με την Ελλάδα να στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα με το σβήσιμο της Ακρόπολης και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και δεκάδων δήμων, οργανισμών και επιχειρήσεων!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης κατά την Ώρα της Γης – © Πολυδεύκης Σταθόπουλος / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πολύχρωμο Περίπατο στην Αθήνα, αναμένεται η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, βάλε άνετα και πολύχρωμα ρούχα, πάρε σφυρίχτρες και έλα να περπατήσεις μαζί μας από το Θησείο ως το Ζάππειο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές[1]! Ένωσε τη φωνή σου με περισσότερες από 50 οργανώσεις, κινήματα, κοινότητες, πρωτοβουλίες και φορείς κι έλα να αντιδράσουμε συλλογικά και ειρηνικά σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής υποβάθμισης και κοινωνικής ή πολιτικής καταπίεσης. Θα είναι μία γιορτή υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

© breakfree2017.org


Περισσότερα...


Μπορεί ένα μενού να προστατεύσει τις θάλασσές μας; Ποιος είναι ο ρόλος των σεφ;
Μπορούν οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να συμβάλουν στη μάχη κατά της υπεραλίευσης;
Kαι τελικά… η υπεύθυνη προμήθεια ψαρικών είναι άποψη ή τρόπος ζωής για όσους θέλουν να κρατήσουν τη θάλασσα ζωντανή;

Απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα έδωσε το WWF Ελλάς, υλοποιώντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματικές σχολές γαστρονομίας με θέμα την υπεύθυνη προμήθεια και κατανάλωση ψαρικών και τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι σεφ στην περαιτέρω διάδοση του μηνύματος.

© Αλέξανδρος Κανδαράκης / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


10 χρόνια συμπληρώνει φέτος η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ώρα της Γης έρχεται το Σάββατο στις 25 Μαρτίου, στις 20:30, να ρίξει φως στη δράση απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης μας! Στην Ελλάδα, ήδη κινούνται στους ρυθμούς της φετινής δράσης συλλογικότητες, δήμοι και επιχειρήσεις από την Κοζάνη μέχρι την Πάτρα και την Αττική. 


Περισσότερα...


Προς:

  • Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη
  • Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη
  • Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό
  • Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα
  • Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη

Περισσότερα...


«Οι υποβρύχιες εικόνες του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου στην Αυστραλία να πεθαίνει είναι εικόνες από το μέλλον του πλανήτη μας, αν η ανθρωπότητα δεν καταφέρει να αναχαιτίσει έγκαιρα την κλιματική αλλαγή». Αυτό σημειώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, φέρνοντας στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό υποβρύχιο video, στο οποίο βλέπει κανείς να «νεκρώνουν» μέρα με τη μέρα τα «τροπικά δάση» των ωκεανών.

© Biopixel / WWF-Aus


Περισσότερα...


6 χρόνια, 30.000 πολίτες & 1 Δίκτυο για την προστασία των πιο πολύτιμων οικοσυστημάτων των νησιών της χώρας μας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων», μια συνεργασία μεταξύ του WWF Ελλάς και ενεργών πολιτών από Κρήτη, Λέσβο και Πάρο, κατάφερε να «υιοθετήσει» πάνω από 100 υγρότοπους στα τρία νησιά και να σταματήσει περισσότερες από 200 περιπτώσεις υποβάθμισης. 

Αλυκή Καλλονής, Λέσβος - © Καλούστ Παραγκαμιάν / WWF Ελλάς


Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 98


Μοιράσου το με φίλους