Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, εθελοντές επισκέφτηκαν την εκβολή του Καρτερού. Ο υγρότοπος του Καρτερού βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου και είναι μια περιοχή που σχεδόν όλοι οι Ηρακλειώτες και όχι μόνο έχουν πάει για μία δροσερή βουτιά το καλοκαίρι.

© Θ. Γιαννακάκης / WWF Ελλάς

Φαίνεται ότι αν και η περιοχή αποτελεί διέξοδο δροσιάς, οι επισκέπτες της δεν τη φροντίζουν όσο θα έπρεπε, αφήνοντας πίσω τους ό,τι δεν χρειάζονται...

Το πρόβλημα: ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Ναι, είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα σκουπίδια είναι φετινά μιας και στην περιοχή διοργανώθηκαν δύο καθαρισμοί, ένας τον Μάρτιο και ένας τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ώρας της Γης και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο προβληματισμός: Πώς επιλύεις το πρόβλημα και πώς αλλάζεις τη νοοτροπία;

Η δράση: Θεωρώντας ότι η αλλαγή νοοτροπίας δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα και ότι οι δράσεις προστασίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θέλουν επιμονή για να πετύχουν, εννιά φορείς και οργανώσεις της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση.

Διοργανώνουν καθαρισμό με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου (Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς) την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2013, από τις 9 το πρωί.
Οι A.T.A.X.T.O.I, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης _ Ηρακλείου, το Δίκτυο Καρτερού, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού- Αγία Φωτεινή, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΙΤΕ - Ομάδα Εθελοντισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων _ Πρόσκοποι Ηρακλείου και η Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας με το WWF Ελλάς σας προσκαλούν να συμμετέχετε και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι οι παράκτιοι υγρότοποι ΔΕΝ είναι σκουπιδότοποι!

Περισσότερα

Ενημερωθείτε για την εκδήλωση στο Facebook.
Επισκεφτείτε διαδικτυακά τον υγρότοπο στην εκβολή Καρτερού μέσω του Υγροτόπιου Νήσων.


Μοιράσου το με φίλους