Με εγκωμιαστικά σχόλια έγιναν δεκτές οι προτάσεις μας για την αποκατάσταση και διαχείριση του υγρότοπου Μορώνη. Η παρουσίαση των προτάσεων πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου Σούδας την περασμένη Τετάρτη (17/3/2010) και συμμετείχαν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Σούδας, προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, τοπικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και αρκετοί πολίτες.

Με την υλοποίηση των προτάσεων θα ανακτηθούν επιπλέον 40 στρέμματα υγροτοπικών εκτάσεων που σήμερα είναι μπαζωμένες. Από τα 145 στρέμματα που περιλαμβάνει ο υγρότοπος τα 95 θα περιφραχθούν και θα προστατεύονται αυστηρά ενώ η υποδομή που προβλέπεται να αναπτυχθεί θα επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγούνται σε ένα μικρό τμήμα τού υγρότοπου και να παρατηρούν την πανίδα του υγρότοπου χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Η διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής θα θεσμοθετηθεί και με την ένταξή της στο υπό εκπόνηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σούδας ως προστατευόμενη περιοχή.

Δείτε επίσης:
Υγρότοποι: Η ζωή θα επιστρέψει στην εκβολή Μορώνη Σούδας
Δείτε ένα ενημερωτικό video για τη δράση του WWF Ελλάς για την προστασία της εκβολής Μορώνη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Καλούστ Παραγκαμιάν, Υπεύθυνος Προγράμματος Νησιωτικών Υγροτόπων WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους