Μετά από ερώτημα του WWF Ελλάς, η Διεύθυνση Ανάδειξης & Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ηρακλείου πραγματοποίησε αυτοψία για τη νομιμότητα διάθεσης των λυμάτων της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα Γαζίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση αυτοψίας και στην απαντητική επιστολή της Δ.Α. & Π.Π., η Δ.Ε.Η. διαθέτει παράνομα στη θάλασσα τα λύματα από την ψύξη των μηχανών της από τις 24 Φεβρουαρίου του 2007, δηλαδή σχεδόν δυόμισι χρόνια!
Σημειώνεται ότι η Δ.Ε.Η. χρησιμοποιεί από το 1967 μεγάλες ποσότητες νερού από τον υγρότοπο του Αλμυρού για την ψύξη των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η παρανομία αυτή της Δ.Ε.Η. έρχεται να προστεθεί στη σωρεία παράνομων δραστηριοτήτων που συρρικνώνουν και υποβαθμίζουν τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο του Νομού Ηρακλείου τα τελευταία 40 χρόνια!

Το WWF Ελλάς, στo πλαίσιo του προγράμματος «Προστασία των Νησιωτικών Υγρoτόπων της Ελλάδας», παρακολουθεί συστηματικά τον υγρότοπο του Αλμυρού και έχει αναλάβει μια σειρά δράσεων για την προστασία και τη βιώσιμη διαχείρισή του.

Δείτε μερικές από τις δράσεις για την προστασία του Αλμυρού Γαζίου
1. Όχι στο μπάζωμα του υγρoτόπου Αλμυρού Γαζίου, Κρήτης
2. «Σταματήστε να μπαζώνετε τον Αλμυρό»

Πληροφορηθείτε για το πρόγραμμα «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας»


Μοιράσου το με φίλους