Την Παρασκευή 3 Απριλίου, συναντήθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης της Πύλης εκπρόσωποι των Εθνικών Πάρκων της Αλβανίας, της Galichitsa και του Pelister από την π.ΓΔΜ (Η προστατευόμενη περιοχή του Εζεράνι στην πΓΔΜ και της δεν έχει ακόμη διαχειριστικές αρχές, για αυτό και δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση) και της Ελλάδας.

Το κάθε Πάρκο παρουσίασε το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις προστατευόμενες περιοχές στη χώρα του καθώς επίσης και τα υφιστάμενα ή προβλεπόμενα σχέδια διαχείρισης τους. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διασυνοριακή συνεργασία καθώς επίσης και η ανάγκη για ανάπτυξη κοινών σχεδίων διαχείρισης. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η τακτή επικοινωνία μεταξύ των διαχειριστικών αρχών των Εθνικών Πάρκων και των Κέντρων Πληροφόρησης είναι αναγκαία για την προστασία αλλά και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Πρέσπας,

Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών και αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των διαχειριστικών φορέων όλης της λεκάνης της Πρέσπας η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία της Πρέσπας.


Μοιράσου το με φίλους