Στο πλευρό του WWF Ελλάς και πιο συγκεκριμένα στην προσπάθειά του να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και δράσης των πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, υπό το τρίπτυχο της οικολογίας, της οικονομίας και της συμμετοχικότητας, βρίσκεται η πρωτοβουλία “Future Leaders: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που μετρά ήδη δύο χρόνια ενεργούς παρουσίας, έχει ως στόχο να βοηθήσει τη νέα γενιά στην απόκτηση εμπειριών και στην ανάπτυξη ικανοτήτων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ευκαιρία να έρθουν κοντά μεταπτυχιακοί φοιτητές και έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, με σκοπό να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων που αφορούν θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το WWF Ελλάς, μέσα από τη συνεργασία με τους Future Leaders, επιδιώκει τη δημιουργία συμμετοχικών δράσεων, που θα άπτονται της φιλοσοφίας του προγράμματος «Για μια καλύτερη ζωή» και θα έχουν τη δυναμική να προσελκύσουν τη ενεργή συμμετοχή πολιτών αλλά και φορέων.

Επί της ουσίας, αυτό που αναμένεται είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοβουλίας που θα παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση, είτε διαδικτυακή, είτε δια ζώσης. Μια δράση που θα μπορούν να αγκαλιάσουν ή/και να ωφεληθούν πραγματικά οι συμπολίτες που βιώνουν πιο έντονα τα συμπτώματα της κρίσης (ανεργία, δυσπραγία, ανέχεια).

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Η Future Leaders, αποτελεί μια νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) που ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προσφοράς. Η ιδέα ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία μεγάλων επιχειρήσεων το 2010, μέσα από την πραγματοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος. Η μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα, οδήγησε το 2011 στη σύσταση της ΑΜΚΕ «Future Leaders» με ιδρυτικά μέλη τις εταιρείες: Όμιλος Τιτάν, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μινέρβα Ελαιουργική, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Sprint Διαφημιστική και τα φυσικά πρόσωπα: Χριστιανός Αμιράλης/ Chief People Officer Frigoglass Group, Jac Van Herpen/ CEO Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Κωνσταντίνος Μαχαίρας/ CEO ΑΒ Βασιλόπουλος


Μοιράσου το με φίλους