Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Λευκίμης, στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης - Σουφλίου. Οι εστίες ήταν πολλές και λόγω και των δυνατών ανέμων η φωτιά έχει εξαπλωθεί και καίει ακόμη ανεξέλεγκτη.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση αναφέρει ότι η πυρκαγιά κινείται δυτικά της Λευκίμης και νότια προς τα χωριά Μελία και Κοίλα. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές και επίγειες δυνάμεις, αεροπλάνα τύπου Canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ένα επιπλέον ελικόπτερο βρίσκεται σε επιφυλακή ειδικά για το δάσος της Δαδιάς.
 
Ήδη η πυρκαγιά έχει επηρεάσει ένα μεγάλο τμήμα στα νότια του Εθνικού Πάρκου, από τα σημαντικότερα της περιοχής σε βιοποικιλότητα. Ακόμα δεν έχει αποτιμηθεί ο βαθμός καταστροφής αυτής της περιοχής. Μια από τις εστίες φωτιάς παραμένει εντός του Εθνικού Πάρκου, απειλώντας την ευρύτερη περιοχή. Οι άνθρωποι του WWF Ελλάς στον Έβρο, εθελοντές και συνεργάτες που μεταβαίνουν στην περιοχή από άλλα μέρη της Ελλάδας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν την κατάσταση. Παραμένουμε με αγωνία σε επιφυλακή και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη. Όλοι ευχόμαστε η φωτιά να σταματήσει γρήγορα και να μην απειλήσει περισσότερο τον σπάνιο βιότοπο της Δαδιάς, τους οικισμούς της περιοχής και τις περιουσίες των κατοίκων.


Μοιράσου το με φίλους