Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια οικογένεια του WWF τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής έξι εθελοντών από το Εθνικό Πάρκο του Manas στη Βορειοανατολική Ινδία. Μόλις χθες απελευθερώθηκαν, σώες κι αβλαβείς τρεις γυναίκες, ενώ το WWF και οι τοπικές αρχές συνεχίζουν τις εντατικές τους προσπάθειες για την απελευθέρωση και των υπολοίπων απαχθέντων.

Οι εθελοντές που εργάζονταν, υπό αντίξοες συνθήκες και σε απομονωμένες περιοχές, για την προστασία της τίγρης και εν γένει της βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος All India Tiger Estimation Project, απήχθηκαν από ένοπλους αυτονομιστές, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου. Το WWF Ινδίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Επί 40 χρόνια, το WWF εργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες και αρχές σε ολόκληρη την Ινδία και οι εθελοντές μας βρίσκονται «ακροβολισμένοι» σε κάθε γωνιά της χώρας, σε περιοχές απομονωμένες και δυσπρόσιτες. Η δουλειά μας θα ήταν αδύνατη χωρίς τη δική τους συνεισφορά.

Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αθώοι αυτοί εθελοντές που εργάζονταν για την προστασία της φύσης, χωρίς καμία πολιτική ατζέντα, έπεσαν θύματα απαγωγής από ενόπλους. Μαζί με τις οικογένειές τους, απευθύνουμε θερμή έκκληση στους απαγωγείς για την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους και κινούμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι προσπάθειες του WWF διεθνώς για την προστασία της τίγρεως, ο πληθυσμός της οποίας δεν υπερβαίνει τα 3.200 άτομα, δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούν. Ο στόχος τους άλλωστε κι αυτό που καλούμαστε να διαφυλάξουμε ξεπερνούν κάθε πολιτική ή άλλου είδους ατζέντα.

Δείτε εδώ περισσότερα για την υπόθεση της απαγωγής.


Μοιράσου το με φίλους