To WWF Ελλάς συμμετέχει σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για την κλιματική αλλαγή και εξοικονόμηση ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 15:00, στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, στον Άγιο Ελευθέριο, Αθήνα. 

Ο Γιώργος Τραγόπουλος, περιβαλλοντολόγος, συνεργάτης του WWF Ελλάς για την εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιάσει τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Citizens’ Climate Cup (ECCC). Έναν διαγωνισμό που θα εγκαινιαστεί εντός του 2011, εμπλέκοντας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής τα ελληνικά νοικοκυριά και δίνοντάς τους τη δυνατότητα για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τραγόπουλος θα παρουσιάσει και τον διαδικτυακό σύμβουλο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις ταράτσες των κτιρίων, ΗΛΙ.Ο.Σ.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γερμανός ακαδημαϊκός και ερευνητής Johannes Dietrich Hengstenberg, ειδικός στην προστασία του κλίματος και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ιδρυτής  της κοινωφελούς ΜΚΟ Co2 online και βραβευμένος με το Παράσημο Τιμής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στη γερμανική κοινωνία  (Bundesverdienstkreuz am Bande).

Η ομιλία του κου Hengstenberg  θα είναι αφιερωμένη σε δύο θεματικές:

  1. Παρουσίαση του σχολικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας «50-50», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών για απλές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.
  2. Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και από τη λειτουργία των οικιακών συσκευών προς όφελος των  οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών, σε επίπεδο Δήμων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κος Γιάννος Λιβανός.  Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο 210-2599500 ή μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Μοιράσου το με φίλους