Κατά των πυρηνικών, με σύμμαχο την τέχνη, ενώνουν τις φωνές τους η Greenpeace και η WWF, μέσα από τη θεατρική παράσταση «Η φωνή της Λουντμίλα» απόψε στις 9:15 στο Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση - Β' σκηνή Βολανάκης- (Παπαδιαμαντοπούλου 4).

Πρόκειται για τη συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας -της Λουντμίλα- η οποία στα 22 της χρόνια έζησε τη φρίκη της ραδιενέργειας, όταν εξερράγη το πυρηνικό εργοστάσιο.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σουηδού σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Γκούναρ Μπεργκντάλ και η παράσταση ανήκει στο είδος του Documentary Theatre, καθώς συμπεριλαμβάνει προβολές με αυθεντικά γεγονότα, άγνωστα μέχρι σήμερα.

Η ιδέα για το ανέβασμα ενός τέτοιου έργου ξεκίνησε με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται εδώ και καιρό σχετικά με την εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα. Στόχος είναι, μέσα από την ιστορία της γυναίκας αυτής, να ενημερωθεί ο θεατής, να αφυπνιστεί και να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας στον πλανήτη.

Η ξεχωριστή αποψινή εκδήλωση, εκτός από την παράσταση, θα περιλαμβάνει ομιλίες σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, τις επιπτώσεις των πυρηνικών αλλά και τον τρόπο που αυτά τα μηνύματα γίνονται εύληπτα μέσα από τη θεατρική πράξη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν επίσης ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας της Greenpeace και ο Ιάσονας Κάντας, συνεργάτης επικοινωνίας για θέματα Τύπου του WWF.

Τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα στηρίξουν το έργο της Greenpeace και του WWF.


Μοιράσου το με φίλους