Πώς μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, με σύμμαχο τους νόμους. Η περίπτωση των νησιωτικών υγροτόπων και η δράση προστασίας τους. To WWF Ελλάς και ο Συνήγορος του Πολίτη καλούν τους πολίτες, τους δημόσιους φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης στην εκδήλωση «Κοινωνία πολιτών και προστασία περιβάλλοντος: Η προστασία των νησιωτικών υγροτοπικών πόρων».

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 19:30 μ.μ.
Αίθουσα Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης
(Πλατεία Κουντουριώτη, Ηράκλειο)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 19.30 στην Αίθουσα Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Κουντουριώτη στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας των νησιωτικών υγροτόπων και του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγροτόπους, καθώς και η δράση πολιτών και του Συνηγόρου του Πολίτη για την προστασία τους.

Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό για την προστασία του περιβάλλοντος, αν συνδυαστεί με την αρωγή φορέων, όπως το WWF Ελλάς και με την προσφυγή σε φορείς περιβαλλοντικού ελέγχου, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ηλίας Τζηρίτης, υπεύθυνος τοπικών δράσεων WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τμήμα Επικοινωνίας Συνηγόρου του Πολίτη, τηλ.210 7289610, 210 7289625, 210 7289604, Πέτρος Παραγυιός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
20.00 Η κοινωνία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος - Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, WWF Ελλάς
20.30 Από τους θεσμούς στην πραγματικότητα: Προστασία και υποβάθμιση των νησιωτικών υγροτοπικών πόρων της Ελλάδας - Καλούστ Παραγκαμιάν, Υπεύθυνος προγράμματος νησιωτικών υγροτόπων, WWF Ελλάς.
21.00 Νομική προστασία υγρότοπων: Περιπτώσεις στα νησιά της Ελλάδος –
Κωνσταντίνος Πεχλιβάνογλου, Μεταξία Μαρτσούκου, Ειδικοί επιστήμονες, Κύκλος Ποιότητας Ζωής, Συνήγορος του Πολίτη


Μοιράσου το με φίλους