Παράδειγμα εθελοντικής συνεισφοράς με ουσιαστικό αντίκρισμα στην προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί η Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών του WWF Ελλάς. Αυτό το γεγονός ήρθε να επισφραγίσει και η βράβευσή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας» που διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Μετά από 7 χρόνια συνεπούς λειτουργίας και 500 υποθέσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει διερευνήσει, η Νομική Ομάδα του WWF Ελλάς επιβραβεύτηκε χθες για τη συνολική προσφορά της, λαμβάνοντας ένα από τα βραβεία εθελοντισμού, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ο διαγωνισμός «Νησίδες Ποιότητας» διεξάγεται κάθε δύο χρόνια με σκοπό την υποστήριξη και ενθάρρυνση ομάδων εθελοντισμού που, χωρίς επιδίωξη κέρδους ή προβολής, δραστηριοποιούνται δημιουργικά για τους σκοπούς στους οποίους πιστεύουν.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύουν οι 100 και πλέον εθελοντές(κυρίως νομικοί, μηχανικοί και φυσικοί επιστήμονες) της Νομικής Ομάδας, που διαθέτουν με ενθουσιασμό μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες πολιτών για περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης και να συνδράμουν στην επίλυσή τους.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμάς η βράβευση αυτή, η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία και ενθάρρυνση για το μέλλον. Μεγαλύτερη αισιοδοξία όμως, μας δίνει η ενθουσιώδης και πραγματικά πολύτιμη προσφορά χρόνου, γνώσης και άποψης από τους 100 εθελοντές της Νομικής Ομάδας. Η δουλειά τους έχει λειτουργήσει καταλυτικά για πολλές περιβαλλοντικές νίκες!», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.


Μοιράσου το με φίλους