{mosimage}Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και το ReMapKM, ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λειτουργεί παράλληλα με την 1η Μπιενάλε της Αθήνας, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Black Box» που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007, στις 20:00μμ, στον πολυχώρο 417, στον Κεραμεικό.

Η εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Γεωργίου με τίτλο «Black Box» παραπέμπει στο γνωστό «μαύρο κουτί», τη συσκευή καταγραφής καταστροφών και ατυχημάτων που χρησιμοποιείται σε αεροσκάφη και πλοία. Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, το 417 μεταμορφώνεται σε Black Box, στο μαύρο κουτί που έχοντας καταγράψει στιγμές που όλοι ευχόμασταν να μην είχε περάσει η ελληνική φύση αυτό το καλοκαίρι, τις καταθέτει αυτούσιες, χωρίς παρεμβάσεις, σχόλια και επεξεργασία.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2007
Χώρος: 417, Κεραμεικός/Μεταξουργείο
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη/Παρασκευή 17:00 – 21:00, Σάββατο/Κυριακή 14:00 – 21:00

Το Βlack Box είναι μια βιωματική εμπειρία που έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει και να μας φέρει όλους προ των ευθυνών μας.  Γιατί το περιβάλλον είναι στο χέρι μας.

Παραγωγή
FILMIKI PRODUCTIONS & STEFI FILMS
Concept & Art Direction
Γιώργος Γεωργίου
Lighting Design
Bασίλης Κλοτσωτήρας
Σκηνοθέτης video
Βασίλης Κατσούπης
Μουσική & Sound Design
Στέφανος Κωσταντινίδης
Κατασκευές
Δημήτρης Θεοχάρης.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου του WWF, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Αποστολή της οργάνωσης είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου και να αντιστρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Το ReMapKM, ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λειτουργεί παράλληλα με την 1η Μπιε-νάλε της Αθήνας, από 8 Σεπτεμβρίου εως 24 Νοεμβρίου 2007, στην περιοχή Κεραμεικού/ Μεταξουργείου της Αθήνας αποσκοπεί στο να δώσει μια ακόμα πτυχή στο θεματολογικό και μεθοδολογικό πλαίσιο της 1ης  Μπιενάλε της Αθήνας, με τίτλο «Destroy Athens», μέσα από την εξερεύνηση της ταυτότητας της συγκεκριμένης περιοχής και την αναθεώρηση του τρόπου χρήσης ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Βελλιδης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς, τηλ. 210 3314893, fax 210 3247578, e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους