{mosimage}Είναι αξιοπερίεργο με πόσους διαφορετικούς τρόπους  αντιμετωπίζουμε τα ζώα: τα κοιτάμε με απορία στους ζωολογικούς κήπους, τα αποφεύγουμε στους δρόμους, τα λατρεύουμε ως συντρόφους στο σπίτι... Είναι μία περίεργη σχέση, όπως άλλωστε κάθε σχέση, η οποία τελικά δηλώνει περισσότερα για εμάς παρά για τα ζώα. Αυτές οι σκέψεις στάθηκαν αφορμή για την έκθεση προσοχή, ζώα! που διοργανώνει το cats & marbles σε συνεργασία με το WWF Ελλάς.

εγκαίνια Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007, στις 19.30
διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 30 Ιουνίου 2007 

 
Η εικονογράφηση των ζώων από τον άνθρωπο είναι μία αρχαία υπόθεση 30.000 χρόνων. Ο παλαιολιθικός άνθρωπος ζωγράφιζε ζώα-θηράματα, αλλά και ζώα-σύμβολα θεοτήτων, εφόσον του έδιναν τόσα πολλά – κρέας για να φαει, δέρμα για να ντυθεί, κοκάλα και δόντια για όπλα, μαλλί για να ζεσταθεί… Καθώς οι συνθήκες ζωής και διαβίωσης των ανθρώπων άλλαζαν, υπήρξε μια μεταστροφή στην εικονογράφηση των ζώων στην τέχνη: η απλή απεικόνιση του ζωικού κόσμου έδωσε τη θέση της στη δύσκολη και διφορούμενη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα την ενοχική και καταστροφική του στάση απέναντι στην φύση, όπως επίσης και την αγάπη τους για αυτά.

Μια ετερόκλητη ομάδα 19 καλλιτεχνών, δίνουν το παρόν, ο καθένας με ένα ή και παραπάνω ζώα, για να μας παρουσιάσουν πως βιώνουν τη σχέση τους με τα ζώα… στους ατμοσφαιρικούς ήχους των Σόλη Μπαρκή και Στάθης Ιωάννου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι εξής:
   
Κατερίνα Βαλαωρίτη            Αντριάνα Βερβέτη    
Χρίστος Βουγιουκλής          Ζωή Γαμπιεράκη
Γιάννης Ζαγοριανάκος        Μάριον Ιγγλέση    
Νίκος Καραλή                     Άντζι Καρατζά     
Μαρία Κουτμάνη                 Σταύρος Κωστάκης   
Παναγιώτης Λάμπρου          Μαχόγκανι    
Ναταλία Μελά                    Χριστίνα Μόραλη   
Τάσος Μπούρας                 Απόστολος Παπαγεωργίου  
Τάσα Χαροκόπου               και η ομάδα «όμορφος κόσμικος μαγικός»  
   
Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1990, και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις, που δραστηριοποιείται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας μας.

10% των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του WWF Ελλάς. 

Με αφορμή την έκθεση αυτή, το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 11.30 π.μ., το παιδικό τμήμα του WWF Ελλάς Panda Club θα περιμένει τους μικρούς του φίλους να τους ξεναγήσει στον υπέροχο κόσμο των ζώων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Για συμμετοχές παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα. Μαρία Δεδάκη, υπεύθυνη Panda Club WWF Ελλάς στο τηλ. 210 33 14 893 ή Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Μοιράσου το με φίλους