{mosimage}Αθήνα, 20-9-2005: Στo πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω», Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας, που υλοποιεί το WWF Ελλάς με την υποστήριξη της Eurobank, θα πραγματοποιηθούν δυο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005. Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Σκεπτικό

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχή εφαρμογή προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Είναι μάλιστα διαπιστωμένο ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της δικής τους εκπαίδευσης και επιζητούν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα κατάρτισης. Τα σεμινάρια που έχει οργανώσει στο παρελθόν το WWF Ελλάς για εκπαιδευτικούς (εξάμηνης διάρκειας και ημερίδες) σημείωσαν μεγάλη επιτυχία ενώ κοινό ήταν το αίτημα για συνέχισή τους. Η πιο σημαντική προσφορά που μπορεί να γίνει στους εκπαιδευτικούς, δεδομένης της πληθώρας του υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που κυκλοφορεί, από πλευράς κατάρτισης, είναι η βιωματική διδασκαλία στη φύση. Είναι αυτό ακριβώς που προβληματίζει τους περισσότερους καθώς τα περισσότερα σεμινάρια και συνέδρια είναι θεωρητικά και πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Στόχος

Να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με:

  • Την οικολογική αξία του Δρυμού, τις απειλές και τους τρόπους προστασίας του.
  • Τις ιδιαίτερες πιέσεις που υφίσταται ένα περιαστικό δάσος όπως η Πάρνηθα.
  • Τη σημασία της συμμετοχής του πολίτη (παιδιών και ενηλίκων) στην προστασία της φύσης.
  • Τις βασικές έννοιες και στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  • Τις δυνατότητες αξιοποίησης της φύσης για πραγματοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. (Ειδικότερα να αντιληφθούν πως φτάνουμε στη γνώση παρατηρώντας τη φύση, θέτοντας ερωτήματα και φτάνοντας σε συμπεράσματα.)
  • Τους τρόπους αξιοποίησης της διαθεματικής προσέγγισης που εισάγεται τώρα στα σχολεία για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Πάρνηθα.
  • Τους τρόπους σύνδεσης της τοπικής ιστορίας που εισάγεται τώρα στα σχολεία με το πρόγραμμα της Πάρνηθας.
  • Το υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που θα έχει παραχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του.

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, στόχος των σεμιναρίων είναι να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τις δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, καθώς και για το πρόγραμμα «Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω» Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας.

Πότε και για ποιούς

Θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2005 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005 από τις 9.30 έως τις 17.30. Απευθύνεται σε νέους κυρίως Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία της περιοχής.

Η τιμή συμμετοχής έχει οριστεί στα 40 Ευρώ και περιλαμβάνει το ημερήσιο σεμινάριο, καφέ και μεσημεριανό φαγητό.

Συμπληρώστε και στείλτε μας την αίτηση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 210-3247578. (αίτηση συμμετοχής, doc)


Μοιράσου το με φίλους