{mosimage}Θέλετε φέτος να κάνετε τη διαφορά στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ζώντας μια μοναδική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην προστασία της ελληνικής φύσης; Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Το WWF Ελλάς, δίνει και φέτος στους υποστηρικτές του την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με εξαιρετική οικολογική σημασία. Στόχος των θερινών προγραμμάτων είναι να κατανοήσουν οι εθελοντές το έργο του WWF Ελλάς  στα προγράμματα πεδίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτά. Γι 'αυτό και το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα! Συνδυασμός, λοιπόν, εργασίας, διασκέδασης αλλά και ενημέρωσης για το φυσικό πλούτο της χώρας μας. 

Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 15 άτομα –13 εθελοντές και 2 ομαδάρχες- ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF-Ελλάς..Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ και καλύπτει την διαμονή, τη διατροφή, ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς υπεύθυνους του WWF Ελλάς καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή. Το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής και η καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου αποτελεί ευθύνη των εθελοντών της ομάδας με συντονισμό των ομαδαρχών. Για να συμμετέχετε στα προγράμματα θα πρέπει να είστε υποστηρικτές του WWF Ελλάς.
Η διαμονή γίνεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις των τοπικών φορέων και το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής αποτελεί ευθύνη των εθελοντών της ομάδας με συντονισμό των ομαδαρχών. Οι περιηγήσεις στην περιοχή θα γίνονται κυρίως με τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς και τα οχήματα των προγραμμάτων του WWF Ελλάς.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κατασκηνώσεις κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου:
1. Λίμνη Κερκίνη  31/07-13/08: Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Κερκίνης θεωρείται  από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα ποταμού και απέχει περίπου 80χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από τις Σέρρες. Η κατασκευή  πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών και δημιουργία περιφράξεων για ερευνητικούς σκοπούς από τους εθελοντές του WWF Ελλάς θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την διατήρηση αυτού του σπάνιου βιότοπου. Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της Βυρώνειας Κερκίνης.
2. Βωβούσα, Ανατολικό  Ζαγόρι  24/07-07/08: Η Βωβούσα μοιάζει με τον παράδεισο επί γης. Το χωριό το χωρίζουν στα δύο τα καταγάλανα νερά του ποταμού Αωού. Βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου.  Στην περιοχή συναντάμε  πολύ σπάνια μεγάλα θηλαστικά, όπως αρκούδα,  λύκος αλλά  και το αγριόγιδο.  Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν καθαρισμό οικοτουριστικών μονοπατιών στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου στη  Βάλια Κάλντα. Επίσης σήμανση και ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών και οικολογικών στοιχείων της περιοχής. Οι εθελοντές θα μείνουν στο καταφύγιο της Βωβούσας, δίπλα στις όχθες του ποταμού Αωού.
3. Αγ. Γερμανός Πρεσπών 25/07-08/08: Οι λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα αποτελούν το πρώτο Διασυνοριακό  Πάρκο (Αλβανία,Ελλάδα,ΠΓΔΜ) στα Βαλκάνια. Σε μια περιοχή 330.000 στρεμμάτων απαντώνται περισσότερα από 1.500 είδη φυτών και δεκάδες είδη ζώων και πουλιών. Μάλιστα η αναπαραγωγική αποικία των αργυροπελεκάνων στην περιοχή είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο! Οι εθελοντές θα βοηθήσουν στη  συντήρηση του κτιρίου της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών και στη διαχείριση-καταμέτρηση των καλαμιώνων της περιοχής. Η  διαμονή θα γίνει  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Γερμανού.
4. Ζάκυνθος, Ιούλιος-Αύγουστος 2005: Η ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Λαγανά, θεωρείται εξαιρετικής οικολογικής σημασίας για τη διατήρηση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Το WWF Ελλάς, το 1994 αγόρασε την έκταση που περιβάλλει τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, τα Σεκάνια, που αποτελεί και τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. To πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 4 περιόδους, οι οποίες είναι οι εξής: 4-17 Ιουλίου, 18-31 Ιουλίου, 1-14 Αυγούστου, 15-28 Αυγούστου. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 3 άτομα ανά περίοδο, οι οποίοι θα αναλάβουν το στήσιμο, τη συντήρηση και τη διαχείριση του ενημερωτικού περιπτέρου του WWF Ελλάς, που θα υπάρχει στη κεντρική πλατειά της Ζακύνθου. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση  των τουριστών και των επισκεπτών για την αξία και τη λειτουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συμμετοχή σε τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, περιηγήσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς. 

Συμπληρώστε εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Μάθετε περισσότερα: http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=153

{mosimage} Τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας πραγματοποιούνται φέτος με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Stihl, η οποία τα χρηματοδοτεί και χορηγεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για  την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Ηλίας Τζηρίτης, Συντονιστής Συλλογικών Δράσεων & Εθελοντισμού
Τηλ. +30 210-3311988 (εσωτ. 129), +30 210-3314893
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους