Αθήνα, 26-01-09: Κατάπληξη και αποτροπιασμό εκφράζει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς για την αποψίλωση του σημαντικού πράσινου πνεύμονα της περιβαλλοντικά επιβαρυμένης περιοχής των Πατησίων.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή που εκλέγεται με εντολή από τους πολίτες για περιφρούρηση της ποιότητας ζωής στην υποβαθμισμένη πόλη προβαίνει σε καταστροφή πράσινου χώρου για να κατασκευάσει πάρκιγκ αγγίζει τα όρια του παραλογισμού. Ειρωνεία δε αποτελεί η ανακοίνωση συμμετοχής του υπαίτιου για αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια Δήμου Αθηναίων στη χθεσινή αναδάσωση του Δάσους Κοκκιναρά που πραγματοποιήθηκε από δεκάδες χιλιάδες περιβαλλοντικά ευαίσθητους πολίτες και οργανώσεις.

«Καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να αλλάξει ρότα και να ενδιαφερθεί επί της ουσίας για τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας. Είναι αδιανόητο στις δύσκολες μέρες μας, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου, η ανάσα της κάθε γειτονιάς, να αντιμετωπίζονται σαν οικόπεδα για περαιτέρω οικοδόμηση», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής WWF Ελλάς.

Δείτε παλαιότερη παρέμβαση του WWF Ελλάς για το αστικό πράσινο.


Μοιράσου το με φίλους