{mosimage}Η νέα διαδικτυακή κοινότητα για νέους από το WWF και την IUCN με την υποστήριξη της ΝΟΚΙΑ

Δύο από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις του κόσμου, το WWF και η IUCN, δημιούργησαν το connect2earth.org, μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι νέοι πολίτες του πλανήτη μπορούν να καταθέσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους για το περιβάλλον.

Η νέα διαδικτυακή κοινότητα όπου οι νέοι του πλανήτη θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους για την κατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και να αποστέλλουν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο είναι γεγονός.
Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.connect2earth.org, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να βαθμολογούν το υλικό άλλων χρηστών, να συζητούν θέματα που τους απασχολούν μέσω μπλόγκς και να μοιράζονται έξυπνες ιδέες και λύσεις. Κάθε μήνα οι χρήστες θα ψηφίζουν ένα νικητή ο οποίος θα κερδίζει ένα κινητό τηλέφωνο από τη Νokia.
Ο μεγάλος νικητής που θα επιλεγεί από ειδική επιτροπή περιβαλλοντολόγων θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο παγκόσμιο συνέδριο της  IUCN για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 2008. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις δικές του / της ιδέες απευθείας σε πολιτικούς, περιβαλλοντικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο.   
Η εφαρμογή του connect2earth είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται και να διαχειρίζονται το υλικό τους μέσω κινητών τηλεφώνων. 
Η Γενική Διευθύντρια της IUCN  κα Τζούλια Μάρτον-Λεφέβρε δήλωσε: «Ζούμε σε ένα καταπληκτικό πλανήτη – είναι υποχρέωσή μας να τον προστατέψουμε. Θέλουμε να παροτρύνομε τους νέους ανθρώπους να αναμειχθούν ενεργά στα παγκόσμια και τοπικά περιβαλλοντικά θέματα και αν αναλάβουν δράση. Με το connect2earth έχουν την ευκαιρία να επηρεάσουν πραγματικά τα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ο κ. Τζέημς Ληπ, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς WWF δήλωσε: «Το connect2earth είναι πραγματικά ένας παγκόσμιος χώρος όπου οι νέοι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν, να μοιραστούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους για το περιβάλλον – και βέβαια να κερδίσουν και κάποιο δώρα στη πορεία».
Η κα. Κίσρυ Σόρμουνεν, Αντιπρόεδρος σε Θέματα Περιβάλλοντος της Nokia, δήλωσε: “Το ενδιαφέρον των νέων για το περιβάλλον αυξάνεται δραματικά, καθώς πρόκειται για το μέλλον τους. Θέλουμε να υποστηρίξουμε το WWF και την IUCN σε αυτή τη πρωτοβουλία δημιουργίας ενός κοινού τόπου συνάντησης και αναφοράς των νέων για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και το μέλλον τους.»

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 – 35 χρόνων. Επισκεφθείτε το  connect2earth μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας ή του κινητού τηλεφώνου και αλλάξετε τον κόσμο τώρα!


Μοιράσου το με φίλους