Αθήνα, 23-5-08: Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της ΕΛΠΑ για εξαίρεση από το αγωνιστικό τμήμα του ράλι ακρόπολις της περιοχής Βούντημα, το WWF Ελλάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, και ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην αναγκαία κινητοποίηση και διαμαρτυρία.

Παρότι παραμένει επιθυμητή η πλήρης παράκαμψη τις συγκεκριμένης διαδρομής και η όδευση των αγωνιστικών οχημάτων από μία εκ των άλλων εναλλακτικών διαδρομών, αναγνωρίζεται ότι η χρήση του συγκεκριμένου τμήματος απλώς για διέλευση των οχημάτων θα επιφέρει σημαντικά μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με την αρχικά σχεδιαζόμενη ειδική διαδρομή. Για τη μείωση των επιπτώσεων απαιτείται σαφώς η τήρηση χαμηλών ταχυτήτων διέλευσης και η απουσία από τον χώρο οποιονδήποτε υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, κάτι που η οργάνωση θα προσπαθήσει να διασφαλίσει μέσω της συνεχούς παρουσίας της στην περιοχή κατά τις ημέρες του αγώνα. 

Με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν με τη διοργάνωση του ράλι στην περιοχή της Πάρνηθας, το WWF Ελλάς θέλει για άλλη μία φορά να υπογραμμίσει την πάγια θέση του για εξαίρεση όλων των οικολογικά σημαντικών περιοχών από την χωροθέτηση δραστηριοτήτων μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και την απόλυτη ανάγκη προστασίας από σχετικές ερασιτεχνικές δραστηριότητες. Η οργάνωση δεσμεύεται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την θωράκιση των προστατευόμενων περιοχών από αυτές τις δραστηριότητες και την ευαισθητοποίηση των φίλων αυτών των σπορ προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάληψη πρωτοβουλιών κατά της συγκεκριμένης  χωροθέτησης της ειδικής διαδρομής του ράλι ακρόπολις, εντάσσεται στις δραστηριότητες του «Παρατηρητηρίου της Πάρνηθας» που έχει συσταθεί από το WWF Ελλάς, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του WWF Ελλάς προς την ΕΛΠΑ.
Δείτε εδώ τις αποφάσεις του Δασαρχείου Καπανδριτίου: 17-4-06, 9-5-08
Δείτε εδώ την απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας.


Μοιράσου το με φίλους