{mosimage}Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι ίσως η πληρέστερη μορφή έκφρασης της Κοινωνίας των Πολιτών. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των ΜΚΟ είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη δράση τους. Για το λόγο αυτό το WWF διεξάγει έρευνα, προκειμένου να προσδιορίσει με ποιούς τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η δουλειά και η επικοινωνία μεταξύ των ΜΚΟ.

-----------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι η πληρέστερη ίσως μορφή έκφρασης της Κοινωνίας Πολιτών. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά στη χώρα μας οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν πετύχει σημαντικές περιβαλλοντικές νίκες.

Ωστόσο υπάρχουν και προβλήματα και αδυναμίες στη λειτουργία μας, τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές. Άλλοτε μας λείπει η τεχνογνωσία σε έναν επιστημονικό τομέα, άλλοτε η ηθική υποστήριξη του κόσμου ή η συμπαράσταση άλλων ΜΚΟ κι άλλοτε πάσχουμε από έλλειψη εσωτερικής οργάνωσης!

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ μας μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Το WWF Eλλάς έχει ήδη ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια μετάδοσης της εμπειρίας που διαθέτει στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών μέσω του Προγράμματος Κατάρτισης. Επίσης υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις τοπικών ΜΚΟ ή άλλων ομάδων πολιτών που αγωνίζονται για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενώνει τη φωνή του με άλλες ΜΚΟ σε κοινές εκστρατείες κ.λπ. Στηρίζουμε την Κοινωνία των Πολιτών και τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ γιατί αγωνιζόμαστε, τελικά, για τον ίδιο σκοπό.

Προκειμένου να προσδιορίσουμε με ποιούς τρόπους μπορούμε να συνεχίσουμε πιο εύστοχα αυτή την προσπάθειά μας, αλλά και με ποιους τρόπους μπορούμε να αλληλο-βοηθηθούμε γενικότερα, ετοιμάσαμε το ένα ερωτηματολόγιο, με τη θερμή παράκληση να το συμπληρώσετε και να μας το στείλετε πίσω έως το τέλος του Ιανουαρίου 2007.

Οι ερωτήσεις έχουν στόχο να κατανοήσουμε τη δράση σας και, κυρίως, τις ανάγκες σας. Εάν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε σε κάποιες από τις ερωτήσεις, μπορείτε, φυσικά, να τις παραλείψετε. Μη διστάσετε να γράψετε ό,τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο για την έρευνά μας που δεν καλύπτουν οι ερωτήσεις μας.
Εάν χρειάζεστε διευκρινήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την Κοινωνία Πολιτών.

icon Ερωτηματολόγιο (88.50 KB- Παρακαλούμε να συμπληρωθεί από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Οργάνωσης

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελένη Σβορώνου, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210-3314893


Μοιράσου το με φίλους