{mosimage}Αθήνα, 25-9-2006: Η σημερινή είναι μια τραγική μέρα για όλους εμάς στο WWF, για το Νεπάλ, για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα χάσαμε εφτά συναδέλφους μας από την πτώση ελικοπτέρου στο Γκούνσα του Νεπάλ.

Όλοι τους ήταν άνθρωποι που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στη διατήρηση του μοναδικού φυσικού πλούτου του Νεπάλ, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Ο θάνατός τους είναι μια τεράστια απώλεια. 

Είναι, όμως, και μια θλιβερή μέρα για το Νεπάλ. Η χώρα έχασε τον Υπουργό Περιβάλλοντος, το Γραμματέα του Υπουργείου, το Γενικό Διευθυντή Εθνικών Πάρκων και Διατήρησης της Άγριας Ζωής, το Γενικό Διευθυντή Δασών, πολλούς από τους πιο διακεκριμένους υπερασπιστές των φυσικών πόρων και ειδικούς στον τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα θρηνεί για μια σημαντική απώλεια.

Αυτοί οι συνάδελφοι και συνεργάτες βρισκόταν στο ελικόπτερο το Σάββατο, καθώς επέστρεφαν από ένα ταξίδι στη Γκούνσα, στα βουνά του ανατολικού Νεπάλ. Είχαν παρευρεθεί σε τελετή, κατά την οποία η διαχείριση της περιοχής Κανχεντζούνγκα παραδόθηκε στις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται για μια περιοχή γνωστή για την ομορφιά, τη βιοποικιλότητα, και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν σήμερα, ύστερα από δύο μέρες δύσκολης έρευνας σε ολόκληρη την περιοχή. Δυστυχώς, δεν υπήρξαν επιζώντες.

Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες όλων των επιβατών του μοιραίου ελικοπτέρου. Πενθούμε για το χαμό τους.

Στις οικογένειες και τους φίλους των Chandra Gurung, Mingma Norbu Sherpa, Harka Gurung, Yeshi Lama, Jill Bowling Schlaepfer, Jennifer Headley και Matthew Preece: μοιραζόμαστε το πένθος σας, και σας υποσχόμαστε ότι δε θα τους ξεχάσουμε και θα συνεχίσουμε το άξιο έργο τους.

Από τότε που μαθεύτηκε το νέο, το WWF δέχτηκε συλλυπητήρια μηνύματα από ολόκληρο τον κόσμο, από υποστηρικτές, συνεργάτες, δημοσιογράφους, άλλες περιβαλλοντικές οργναώσεις και το κοινό.
 
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

James P. Leape
Γενικός Διευθυντής του διεθνούς WWF


Μοιράσου το με φίλους