{mosimage}Η Οδηγία της Ε.Ε. για την Ενεργειακή Απόδοση κατά την τελική χρήση και τις Ενεργειακές Υπηρεσίες μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις κλιματικές αλλαγές.


Προς τους Υπουργούς Ενέργειας των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Το 90% της ενέργειας που παράγουμε και καταναλώνουμε πηγαίνει χαμένο, και τα πλεονεκτήματα από την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης παραμελούνται.

Είναι καιρός να καθιερωθεί η απόδοση στον πυρήνα της ενεργειακής πολιτικής και των πολιτικών για το κλίμα της Ε.Ε. Η οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση κατά την τελική χρήση και τις Ενεργειακές Υπηρεσίες είναι η ευκαιρία σας, καθώς θέτει ως στόχο να αυξηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Κατά την παρούσα περίοδο, η οδηγία θέτει στόχο για εξοικονόμηση 1% της ετήσιας ενέργειας του ιδιωτικού τομέα και 1,5% του δημόσιου. Χρειάζονται, ωστόσο, υψηλότεροι στόχοι για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συμφωνώ με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, ότι ο στόχος για εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο τομέα πρέπει να αυξηθεί στο 2,5%, ενώ για τον ιδιωτικό στο 3%. Αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στο κλίμα όσο και στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης των 25.

Πιστεύω, πως στόχοι, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί και δεσμευτικοί για όλους, η οδηγία μπορεί να επιφέρει συγκεκριμένα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι καιρός η Ε.Ε. να πάρει τα ινία, να δράσει υπεύθυνα και να κερδίσει το στοίχημα της ενεργειακής απόδοσης! Σας προτρέπω, λοιπόν, να ψηφίσετε υπέρ φιλόδοξων και υποχρεωτικών στόχων απόδοσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Ενεργειακό Συμβούλιο της Ευρώπης τον Ιούνιο.

Υπογράψτε την έκκληση τώρα! http://passport.panda.org/campaigns/action_epetition.cfm?uNC=60097014&uCampaignId=901&uActionId=1581


Μοιράσου το με φίλους