{mosimage}Περίπου 70 μικροί και μεγάλοι φίλοι του WWF Ελλάς γιόρτασαν μαζί μας την Παγκόσμια Μέρα Δασοπονίας στον Αγ. Πέτρο στη Πεντέλη, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2005. Στη περιοχή που είχε υιοθετήσει το WWF Ελλάς στα πλαίσια της εκστρατείας «Δάση για Πάντα», οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν πως αναγεννήθηκε η φύση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 1995 και του 1998.

Τα παιδιά έπαιξαν με τη βοήθεια των εθελοντών του Panda Club και μέσα από την εξερεύνηση και βιωματικά παιχνίδια γνώρισαν τα φυτά της Πεντέλης και πως μπορούν να τα προστατεύσουν. Επίσης έγινε σήμανση των φυτών και περιήγηση των παιδιών στα μονοπάτια της περιοχής. Οι μεγάλοι αφού ενημερώθηκαν από τον Δ/ντη του WWF Ελλάς Δημήτρη Καραβέλλα και τον Υπεύθυνο Δασικών Προγραμμάτων Νίκο Γεωργιάδη, συμμετείχαν με πολύ κέφι και ζήλο στο καθαρισμό της περιοχής από παντός είδους απορρίμματα και στη διάνοιξη των μονοπατιών.  

Οι ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Βίκυ Σταυροπούλου φύτεψαν συμβολικά δύο δένδρα και έδειξαν στα παιδιά πως μπορούν να τα φροντίσουν.

Το WWF Ελλάς θέλει να ευχαριστήσει τους παλιούς και νέους εθελοντές του καθώς και την Κοινότητα Πεντέλης για την διάθεση απορριμματοφόρου οχήματος. Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να μας κάνουν πιο ενεργούς πολίτες και να αυξάνουν τις γνώσεις μας για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα δασικά οικοσυστήματα.


Μοιράσου το με φίλους