Βρυξέλλες, 19-1-2005: Στις 19 Ιανουαρίου 2005, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε συζήτηση για τη χημική νομοθεσία και συγκεκριμένα για τον κανονισμό REACH. Στη συνάντηση οι Ευρωβουλευτές, οι βιομηχανίες και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συμφώνησαν ότι ο κανονισμός REACH είναι απαραίτητος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις οριστικοποίηση των λεπτομερειών του REACH.

Το WWF είναι ευχαριστημένο με την ιδέα ότι το REACH έτυχε ευρείας υποδοχής, αλλά εξακολουθούμε να ζητάμε βελτιώσεις στην παρούσα πρόταση για τον κανονισμό. Ανησυχούμε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι οι "τροποποιήσεις" που πρότεινε η βιομηχανία, μπορούν να υποβαθμίσουν την ισχύ του κανονισμού.

"Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει η θέληση για την επίλυσή τους" δήλωσε ο Karl-Heinz Florenz, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτό το μήνυμα υπογραμμίστηκε κι απο τους δυο Επιτρόπους που έχουν την ευθύνη για το REACH: τον Επίτροπο Επιχειρήσεων, Günter Verheugen και τον έλληνα Επιτρόπο Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα.

Ο Σταύρος Δήμας δήλωσε ότι: "Ο κανονισμός REACH σχεδιάστηκε μετά απο εκετετάμενες διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιτευχθεί αρμονία μεταξύ της ανάγκης για προστασία και της λειτουγικότητας για τις επιχειρήσεις".

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό ανημερωτικό φυλλάδιο του WWF:
Πρώτη δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον κανονισμό REACH (pdf, 350KB)


Μοιράσου το με φίλους