Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011» σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής (Europe Direct) διοργάνωσε ημερίδα στο χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα «Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη».

Από την ημερίδα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η ομάδα του WWF Ελλάς του Προγράμματος Δαδιάς η οποία έλαβε μέρος ως παράδειγμα «καλής πρακτικής» παρουσιάζοντας το βραβευμένο από την Ε.Ε. πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (E.Ε.Υ.) στο δάσος της Δαδιάς. Με την παρουσία τους οι εθελοντές που φιλοξενούμε αυτήν την περίοδο έδωσαν το ζωντανό παράδειγμα Ευρωπαίων ενεργών εθελοντών.

Οι εθελοντές με την άμεση επαφή που είχαν με άλλους νέους φοιτητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, και προέτρεψαν όλους τους νέους να δοκιμάσουν την εμπειρία της Ε.Ε.Υ. περιγράφοντάς τους τα προτερήματα και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας νέος άνθρωπος επιλέγοντας το δρόμο του εθελοντισμού.

Στην ομιλία και στην παρουσίαση του προγράμματος της Ε.Ε.Υ. το οποίο εδώ και 10 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστη δράση του Προγράμματος της Δαδιάς, η Ισπανίδα εθελόντρια Marta Canales, η οποία βρίσκεται 10 μήνες εδώ, μίλησε για την απόφασή της να επιλέξει τον εθελοντισμό και το πρόγραμμα Δαδιάς και μοιράστηκε με όλους τους παρευρισκόμενους, μιλώντας στα ελληνικά, τις εμπειρίες της όλους αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα.

Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή πρωτοβουλία η οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί και φυσικά σε χώρους όπως το Πανεπιστήμιο όπου οι νέοι άνθρωποι αναζητούν νέες εμπειρίες και προοπτικές.


Μοιράσου το με φίλους