Η Οργάνωση ΓΗ, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, διοργανώνουν, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο της Γης (Λ. Δημοκρατίας 67 – Ίλιον, Αίθουσα Κοινωνία, πίσω από το Carrefour) ανοιχτή ομιλία του προέδρου του Hampshire College, Jonathan Lash, με τίτλο: «Επιστήμη, πολιτισμός, πολιτική και αειφορία» ("Science, Culture, Politics & Sustainability").

Ο Jonathan Lash, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρόεδρος του Wοrld Resources Institute, καθώς και του συμβουλίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην κυβέρνηση Κλίντον.

Έναρξη ομιλίας στις 11:00. Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά. Θα ακολουθήσει συζήτηση και φαγητό. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Μελίνα Λεγάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Οργάνωσης Γη, 6942.434247
Ιάσονας Κάντας, Υπεύθυνος Τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Η Οργάνωση Γη είναι μια Μη Κυβερνητική, αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω σε μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι η αξία της βιοποικιλότητας, η σύνδεση της υπερκατανάλωσης με την έλλειψη φυσικών πόρων, η αξία της βιολογικής καλλιέργειας για την ανθρώπινη ζωή κ.ά. Η διαφοροποίησή μας έναντι των άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων έγκειται στο ότι σημείο εκκίνησής μας είναι η κοινωνία και στη συνέχεια η σχέση της με το περιβάλλον. Η Οργάνωση Γη εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι υπάρχουν πολλές ενέργειες στις οποίες μπορούμε να προβούμε, που αφενός δίνουν ρεαλιστικές λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα και αφετέρου δρουν θετικά για τον ανθρώπινο ψυχισμό, διαμορφώνοντας μια θετική εσωτερική αίσθηση στον καθένα μας που συνδέεται με την ποιότητα της ζωής και την συλλογική ευημερία. Η Οργάνωση Γη δραστηριοποιείται στο κτήμα Βασιλίσσης και στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» σε ιδιωτική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων.

Το WWF Ελλάς είναι μια ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση και ταυτόχρονα κομμάτι ενός διεθνούς δικτύου με δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Αποστολή του είναι να υλοποιεί δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, με απώτερο στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Η δράση του WWF Ελλάς δεν περιορίζεται σε μεμονωμένα περιβαλλοντικά θέματα. Από το 1990 η οργάνωση αγωνίζεται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα για τα περισσότερα ζητήματα της ελληνικής φύσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από 300 δράσεις προστασίας της ελληνικής φύσης που αφορούν τους τομείς της ενεργούς προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος (προγράμματα ‘πεδίου’), τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, την τεκμηρίωση παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Μοιράσου το με φίλους