Με τη συνεργασία της Ηλεκτρονικής και του WWF Ελλάς να μετράει μόλις ένα χρόνο, τα πρώτα αποτελέσματα που καταγράφονται είναι ήδη θετικά και θέτουν τις βάσεις για την υλοποίηση των αρχικών στόχων που είχαν τεθεί από κοινού.  

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων και η συνεργασία με το WWF Ελλάς, ξεκίνησαν στα τέλη του 2009 σε συνέχεια της απόφασης της Ηλεκτρονικής να συνεργαστεί με έναν φορέα που εξειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα και διαθέτει την τεχνογνωσία να εκπονήσει ειδική μελέτη και να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις. 

Οι 2 βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η συνεργασία είναι οι κάτωθι:

  • Μείωση του Οικολογικού Αποτυπώματος των καταστημάτων της Ηλεκτρονικής
  • Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και των καταναλωτών  

Για την μείωση του Οικολογικού Αποτυπώματος ακολουθήθηκε μία σειρά ενεργειών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η καταγραφή του αποτυπώματος αντιπροσωπευτικών καταστημάτων της Ηλεκτρονικής, η υποβολή πορίσματος από το WWF Ελλάς και η σταδιακή εφαρμογή του από τα καταστήματα. Οι ενέργειες για τη μείωση του Οικολογικού Αποτυπώματος της Ηλεκτρονικής βρίσκονται σε εξέλιξη στο κατάστημα της Νέας Ερυθραίας, ενώ ακολουθεί το κατάστημα της Γλυφάδας και σταδιακά το Πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα. 

Σχετικά με τον δεύτερο βασικό άξονα συνεργασίας, που αφορά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής αλλά και των καταναλωτών έχουν ήδη εφαρμοστεί σημαντικές δράσεις όπως σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εργαζόμενους και δημιουργία ειδικών ‘eco points’, στα 4 καταστήματα future stores του Ομίλου,  με συμβουλές και  πληροφοριακό υλικό του WWF Ελλάς για την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού.

Σημαντικές είναι οι κοινές δράσεις επικοινωνίας του WWF Ελλάς και της Ηλεκτρονικής για την υποστήριξη περιβαλλοντικών σκοπών, όπως η «Ώρα της Γης», η κοινή προώθηση της Καμπάνιας του WWF για τα δάση καθώς και η προώθηση πληροφοριακού υλικού με συμβουλές του Οργανισμού. 

Έχοντας θέσει ως προϋπόθεση της συνεργασίας δράσεις που θα ενεργοποιήσουν και τα νεανικά κοινά, η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς, διεξάγουν έναν φιλόδοξο μαθητικό διαγωνισμό σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων για την ανάδειξη της οικιακής συσκευής του μέλλοντος. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωση της πιλοτικής του φάσης θα εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία. 

Η Ηλεκτρονική πιστή  στη περιβαλλοντική της φιλοσοφία συνεχίζει απρόσκοπτα τις δράσεις που έχει αναλάβει, ενώ έχει ήδη θέσει νέους μακροπρόθεσμους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον.

Πληροφορίες για την Ηλεκτρονική

Ο Όμιλος της Ηλεκτρονικής είναι η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο κλάδο της και κατέχει το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στη Κύπρο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται  ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia. Στον Όμιλο της Ηλεκτρονικής ανήκει πλέον και το 100% της Σαραφίδης Α.Ε. καθώς και μία θυγατρική στη Κύπρο.

Το δίκτυο της αποτελείται στην Ελλάδα από 48 καταστήματα με το σήμα Ηλεκτρονική,7 νέα καταστήματα με το σήμα Σαραφίδης, 3 καταστήματα στη Κύπρο.  Περισσότεροι από 1.500.000 επισκέπτες περνάνε τις πύλες των καταστημάτων της κάθε χρόνο. Αποστολή της εταιρείας είναι και θα παραμένει η παροχή μοναδικής καταναλωτικής εμπειρίας στους πελάτες της, η προσφορά των καλύτερων προϊόντων στις καλύτερες τιμές καθώς και η ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων της. 

Η Ηλεκτρονική αποτελεί μία από τις πλέον εύρωστες αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις απασχολώντας  900 άτομα σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα επισκεφθείτε το www.electroniki.gr

Πληροφορίες για το WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς είναι μια ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση και ταυτόχρονα κομμάτι ενός διεθνούς δικτύου με δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Αποστολή του είναι να υλοποιεί δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, με απώτερο στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. 

Η δράση του WWF Ελλάς δεν περιορίζεται σε μεμονωμένα περιβαλλοντικά θέματα. Από το 1990 η οργάνωση αγωνίζεται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα για τα περισσότερα ζητήματα της ελληνικής φύσης και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 300 δράσεις προστασίας της Ελληνικής φύσης που αφορούν τους τομείς της ενεργούς προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος (προγράμματα ‘πεδίου’), τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, την τεκμηρίωση παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

North Star Communication Unlimited 
Βιβή Ασημακοπούλου, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.:210-6754500, Fax: 210-6754509


Μοιράσου το με φίλους