Το Cinedoc, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, σας προσκαλούν στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Les Saisons (Οι εποχές) την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

© Ludovic Sigaud

Το Les Saisons είναι η τελευταία ταινία των βραβευμένων με Όσκαρ δημιουργών του ντοκιμαντέρ Ταξιδιάρικα Πουλιά, Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό, και μας διηγείται την ιστορία της γηραιάς ηπείρου και πως αυτή σφυρηλατήθηκε μέσα στους αιώνες.

Ξεκινώντας από την τελευταία εποχή των παγετώνων που κράτησε 80.000 χρόνια το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο, στη στιγμή που ο πάγος που κάλυπτε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο άρχισε να σπάει, να λιώνει, για να δώσει τη θέση του στη ζωή όπως τη γνωρίζουμε. Ο κύκλος των εποχών καθιερώνεται και αποκαλύπτει ένα μοναδικό τοπίο, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα συνεχίζουν να εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η ανθρώπινη παρουσία ξεκινά να γίνεται όλο και πιο αισθητή και να εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου φέρνοντας μαζί και δυσάρεστες πρακτικές που εκτοπίζουν τα ζώα από το φυσικό τους περιβάλλον.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί ένα ευαίσθητο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη φυσική ιστορία της Ευρώπης, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον τους. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με την Παναγιώτα Μαραγκού, Senior Conservation Officer του WWF Ελλάς και την Ιόλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Πολιτικής για το Φυσικό Περιβάλλον του WWF Ελλάς.

Η ταινία θα προβληθεί στα γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους. 

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη)

ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με την Παναγιώτα Μαραγκού, Senior Conservation Officer του WWF Ελλάς και την Ιόλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Πολιτικής για το Φυσικό Περιβάλλον του WWF Ελλάς.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση για παιδιά και νέους με τον διευθυντή φωτογραφίας Στέλιο Αποστολόπουλο.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr | 210 7211073 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι πρoβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Τρέιλερ CineDoc 2016-17: https://vimeo.com/180593216



Μοιράσου το με φίλους