{mosimage}Αθήνα, 05/06/2006: Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την κατασκευή και χρήση ηλεκτρονικών συσκευών με υλικά που δεν βλάπτουν το περιβάλλον, το WWF Ελλάς και η Fujitsu Siemens Computers ενώνουν τις δυνάμεις τους στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, λειτουργεί στα γραφεία του WWF Ελλάς το πρώτο «πράσινο» σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή που ήρθε στη χώρα μας, και που αποτελεί προϊόν δωρεάς της Fujitsu Siemens Computers προς την ελληνική περιβαλλοντική οργάνωση.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που προχώρησε η Fujitsu Siemens Computers, για την κατασκευή υπολογιστών φιλικών προς το περιβάλλον ήταν και η κατάργηση της χρήσης αλογόνου στα πλαστικά μέρη όπως τα πληκτρολόγια και τα κουτιά, αλλά και μολύβδου στα εσωτερικά κυκλώματα. Επίσης εφάρμοσε συστηματική χρήση ανακυκλωμένων υλικών και συστημάτων τα οποία μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών.

Ένα ακόμη βήμα στο οποίο πρωτοπορεί η Fujitsu Siemens Computers είναι η μετατροπή των γραμμών παραγωγής των μητρικών πλακέτων σε «οικολογικές» στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Augsburg της Γερμανίας (η περιεκτικότητα σε μόλυβδο στις μητρικές πλακέτες έχει μειωθεί από δώδεκα γραμμάρια σε μόλις ένα και η χρήση αλογόνου έχει σταματήσει).

Η εταιρία έχει ήδη εναρμονιστεί με τις οδηγίες περιορισμού της χρήσης επικινδύνων ουσιών στα είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (RoHS) σε όλη την επαγγελματική σειρά σταθερών προσωπικών υπολογιστών από τον Ιανουάριο του 2006, έξι μήνες πριν τεθεί σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση της ΕΕ.

Άλλες σημαντικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Fujitsu Siemens Computers και αφορούν στο περιβάλλον είναι το Κέντρο Ανακύκλωσης που διαθέτει στο Paderborn της Γερμανίας από το 1988, στο οποίο, μέσω των διαδικασιών απόσυρσης παλαιού εξοπλισμού, χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά σε 3 στάδια: ενδεχόμενο πώλησης του εξοπλισμού ως μεταχειρισμένο, επεκτείνοντας παράλληλα τον κύκλο ζωής του, επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων για επισκευές (όχι όμως για νέο εξοπλισμό) και σε τελικό στάδιο, ο λοιπός εξοπλισμός αποσυναρμολογείται σε 50 διαφορετικά τμήματα όπου συνεργάτες της εταιρίας διαχειρίζονται την διαδικασία της ανακύκλωσης.

"Ευχαριστούμε θερμά τη Fujitsu Siemens Computers για την ευγενική χορηγία και ευχόμαστε ότι αυτή της{mosimage} η κίνηση θα αποτελέσει παράδειγμα για τη διάδοση τεχνολογικού εξοπλισμού φιλικού προς το περιβάλλον τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση" δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς. 

"Η σύμπραξή μας με το WWF σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στην Ελληνική αγορά, αποτελεί ένα μικρό μέρος της δέσμευσής μας για την προστασία του περιβάλλοντος που προσπαθούμε να δείχνουμε έμπρακτα με τα προϊόντα και τη δράση μας" είπε η Οικονομική Διευθύντρια της Fujitsu Siemens Computers για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ κα. Ανδρονίκη Τζούμα.

Σχετικά με τη Fujitsu Siemens Computers
Η Fujitsu Siemens Computers είναι η πρωτοπόρος Ευρωπαϊκή εταιρία πληροφορικής με προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις που βασίζονται στις στρατηγικές αρχές που προσδιορίζονται από τη φορητότητα "Mobility" της επόμενης γενιάς και στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων για το "Dynamic Data Center". Με μία ευρεία γκάμα προϊόντων που κυμαίνεται από υπολογιστές χειρός σε επιτραπέζιους υπολογιστές μέχρι και ολοκληρωμένες λύσεις υποδομής πληροφορικής για μεγάλες επιχειρήσεις, η εταιρία δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA). Διαθέτει επίσης τμήμα τεχνικής υποστήριξης που καλύπτει 170 χώρες παγκοσμίως. Μέλος ενός παγκόσμιου οργανισμού, η Fujitsu Siemens Computers αξιοποιεί τη δυναμική, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα των μητρικών της εταιριών Fujitsu Limited και Siemens AG για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτών. Η εταιρία είναι μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών Global Compact, σεβόμενη τα διεθνή πρότυπα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Για περισσότερες πληροφορίες για τη Fujitsu Siemens Computers, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.fujitsu-siemens.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Action Public Relations Hellas, Τηλ.: 210 7240160, Στέλλα Μπικάκη Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fujitsu Siemens Computers Α.Ε. Τηλ.: 210 6864933, Χριστίνα Καραβατά Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
WWF
Ελλάς, Tηλ.: 210 3314893, Έμιλυ Κερν Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους