Το περασμένο Σάββατο εκατομμύρια άνθρωποι ενώθηκαν για να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα για την κλιματική δράση που χρειάζεται ο πλανήτης. 178 χώρες έσβησαν τα φώτα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

© Andrea Bonetti

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 ως η εκδήλωση μίας και μοναδικής πόλης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σήμερα έχει γιγαντωθεί στο μεγαλύτερο κίνημα του πλανήτη για το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή όμως, η ανάγκη για δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή έχει επίσης γίνει πολύ πιο επείγουσα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε ότι η Ώρα της Γης 2016 έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η σημερινή συγκυρία απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, με ισχυρές και φιλόδοξες δεσμεύσεις.

Η Ώρα της Γης 2016 πέτυχε (με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις από τις 20 Μαρτίου 2016):

• συμμετοχή ρεκόρ από 178 χώρες
• πάνω από 6.600 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο
• 1.230.000 μεμονωμένες δράσεις για την κλιματική αλλαγή
• πάνω από 400 εμβληματικά μνημεία έσβησαν τα φώτα, συμπεριλαμβανομένης της Όπερας του Σίδνεϊ, του Big Ben στο Λονδίνο, του Πύργου του Τόκιο, το Empire State Building της Νέας Υόρκης, τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και βέβαια την Ακρόπολη.
• πάνω από 2,5 δις αναφορές των επίσημων hashtags εκστρατείας την εβδομάδα και που προηγήθηκε της Ώρας της Γης.

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες από την Ώρα της Γης 2016.

Σχετικά με την Ώρα της Γης:
Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία του WWF. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ το 2007, και σήμερα έχει μεγαλώσει αγκαλιάζοντας εκατομμύρια άτομα, κοινότητες, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 170 χώρες και εδάφη για να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για το κλίμα.



Μοιράσου το με φίλους