{mosimage}Αθήνα, 23-06-2006: Ελέγξτε τις καθημερινές σας συνήθειες με τη βοήθεια του WWF Ελλάς! Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο νερό καταναλώνετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας; Ή πόση ενέργεια σπαταλάτε όταν αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές στο "standby"; Στο διαδραστικό περίπτερο-σπίτι της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, στo πλαίσιο της έκθεσης ECOLIFE, μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματά σας.

Και όχι μόνο. Φέτος η οργάνωση υποδέχεται τους φίλους της με μια πρωτότυπη ιδέα: δίνει σε όλους τη δυνατότητα να περιπλανηθούν μέσα σε ένα εικονικό σπίτι, και να ελέγξουν κατά πόσο οι καθημερινές τους συνήθειες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Κάθε επισκέπτης παραλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο στην "είσοδο" του σπιτιού, στο οποίο αναγράφονται ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τις καθημερινές του συνήθειες. Οι επιλογές αυτές αξιολογούνται ως προς το κατά πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον. Καθώς ο επισκέπτης διέρχεται από τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού συμπληρώνει κάθε φορά τη συνήθεια που τον αντιπροσωπεύει περισσότερο. Κατά την "έξοδο", και αφού έχει συμπληρώσει όλες τις ερωτήσεις, μαθαίνει το σκορ του, το οποίο τον κατατάσσει σε μια κλίμακα από "καθόλου περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος" έως "πολίτης για το περιβάλλον".

Επισκεφτείτε το περίπτερο της WWF στην έκθεση ECOLIFE (στην είσοδο) και μάθετε και εσείς αν είστε "πολίτης για το περιβάλλον".

Η Έκθεση ECOLIFE
Η ετήσια έκθεση ECOLIFE είναι η μοναδική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον. Πραγματοποιείται στην εκθεσιακό χώρο "Αγορά" του Ο.Α.Κ.Α, 23-26 Ιουνίου 2006.
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 23/6 - 17:00-23:00
Σάββατο 24/6 - 11:00-23:00
Κυριακή 25/6 - 11:00-23:00
Δευτέρα 26/6 - 17:00-23:00

Η ΙΚΕΑ στην ECOLIFE
{mosimage}To διαδραστικό "περίπτερο – σπίτι" της WWF στήθηκε σε συνεργασία με την ΙΚΕΑ, η οποία προσέφερε τα έπιπλα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να ζωντανέψουν τα πρακτικά παραδείγματα και συμβουλές του WWF προς το κοινό. Η ΙΚΕΑ στήριξε την προσπάθεια της WWF, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και των ενεργειών της για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο έχει αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η ανακύκλωση χαρτιού και μπαταριών μέσα στο κατάστημα και η επιλογή φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Βελλίδης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Emily Kern, Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893, e.kern@wwfgr


Μοιράσου το με φίλους