Αθήνα, 8-11-2005: Για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα έκδοσης ενός ειδικού εγχειριδίου για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, θα συνεργαστούν το WWF Ελλάς και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ι.Μ.Δ.Ο. & Τ.Δ.Π.) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχος του εγχειριδίου είναι να λειτουργήσει ως οδηγός και ως κώδικας αποκατάστασης περιοχών μετά από εξορυκτικές εργασίες και μεγάλα τεχνικά έργα. Στον οδηγό θα συγκεντρωθούν στοιχεία που αφορούν στις συνθήκες που χαρακτηρίζουν τις διαταραγμένες από μεταλλευτική και λατομική εκμετάλλευση επιφάνειες στην Ελλάδα και οι απόψεις για τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης τοπίου που εφαρμόζονται ή μπορούν να εφαρμοστούν  στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης και διάχυσης της συσσωρευμένης, αλλά διάσπαρτης έως σήμερα εμπειρίας που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα. Η συγγραφή και η έκδοση του εγχειριδίου θα ολοκληρωθεί το 2007.

Το εγχειρίδιο αναμένεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για τους εμπλεκόμενους στο αντικείμενο αυτό φορείς, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, τη Δασική Υπηρεσία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον εξορυκτικό τομέα και σε μεγάλα τεχνικά έργα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σύμπραξη: του WWF Ελλάς, που φέρνει στη συνεργασία αυτή την εμπειρία ενός παγκόσμιου δικτύου και την επιθυμία της οργάνωσης να βρεθούν, μέσα από συνέργιες, λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, της Εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., που θα συνδράμει τόσο με την πολύχρονη εμπειρία της σε θέματα αποκατάστασης τοπίου, όσο και με την αποκλειστική χορηγία της, και του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, που διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική εγκυρότητα και πλούσια εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες :
WWF Ελλάς, Δρ. Νίκος Γεωργιάδης, τηλ: 210 3314893, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., κα Ρένα Κουμάντου, τηλ: 210 6296291, e-mail:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους