{mosimage}Αθήνα, 9 Ιουνίου 2005:
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και το μηνιαίο περιοδικό πολιτισμού «ως3» ξεκινούν μια συνεργασία, προκειμένου να αναδειχθεί η άμεση σχέση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό.

Με το μότο «Για έναν ζωντανό πλανήτη!» επιδιώκεται να συνδεθούν τα δύο θέματα και να παρουσιαστούν ως κομβικά στοιχεία της καθημερινότητας - στοιχεία που ενισχύουν την ποιότητα ζωής τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο.

Αφορμή για την έναρξη της συνεργασίας υπήρξε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2005, αλλά και ο εορτασμός των 15 χρόνων ενεργούς δράσης της οργάνωσης στην Ελλάδα. Την εμπειρία αυτή των ανθρώπων του WWF Ελλάς παρουσιάζει η νέα στήλη του περιοδικού «ως3»  ‘Για έναν ζωντανό πλανήτη’ (http://www.os3.gr).  H συστηματική δημοσιογραφική συνεργασία είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσουν συναυλίες, CD και ό,τι ήθελε προκύψει. Ως συνεργασία … θα είναι μοναδική!

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, αποτελεί μέλος του δικτύου εθνικών οργανώσεων της διεθνούς οργάνωσης WWF που αγωνίζεται για ένα ζωντανό πλανήτη σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου και να εμποδίσει – και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης (www.wwf.gr)

Σήμα κατατεθέν του «ως3» είναι «ο πολιτισμός ως έχει». Μουσική, κινηματογράφος θέατρο, χορός, βιβλία, εικαστικά, κόμικς, αποστολές, γεμίζουν τις σελίδες του φιλόξενου αυτού περιοδικού. Σε εκπλήττει  το γεγονός πως αυτό, το άκρως καλαίσθητο και ενημερωμένο έντυπο διανέμεται δωρεάν, ένα δώρο που κάποιος έχει βάλει σκοπό να φτάνει στα χέρια μας κάθε μήνα σαν χαιρετισμός, σαν χάρτης ευανάγνωστος του πως και τι των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και των νέων, είτε από πλευράς ηλικίας, είτε από δυσκολίες πρόσβασής τους στα  Μ.Μ.Ε. δημιουργών.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρίτα Παντέρη και Γιώργος Βελλίδης, WWF Ελλάς, Tηλ.: 210 3314-893
Κώστας Λειβαδάς και Μπάμπης Ξαρχάκος, ως3, Τηλ.: 210 9239-550


Μοιράσου το με φίλους