Το WWF Ελλάς σε συνεργασία με τα WWF Γαλλίας, WWF Ισπανίας, WWF Ιταλίας, WWF Μεσογείου και το Nature Trust Malta, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα του WWF στη Βαλτική, το Blue Plan, το δίκτυο MedPan, υλοποιούν το 12μηνο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED  «MedTrends – Μελλοντικές Τάσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα». Στόχος του προγράμματος MedTrends, είναι η ανάλυση και αποτύπωση των τάσεων των οικονομικών δραστηριοτήτων στις ευρωπαϊκές ακτές και τη θάλασσα της Μεσογείου όπως προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα 20 χρόνια. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 και θα έχει διάρκεια 13 μηνών, θα συλλέξει στοιχεία που αφορούν τομείς όπως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, τη θαλάσσια κυκλοφορία, την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, την εγκατάσταση αγωγών και καλωδίων, την παράκτια ανάπτυξη, την εξόρυξη χαλικιών και άμμου, τη ρύπανση (από θαλάσσιες και χερσαίες πηγές), την επαγγελματική αλιεία και άλλα.

Τα στοιχεία αυτά θα αποτυπωθούν σε χάρτες, με στόχο να δώσουν για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα της Μεσογείου και των ακτών της όπως θα εξελιχθούν τα επόμενα 20 χρόνια. Έτσι, θα αναδειχθούν πιθανές αλληλεπικαλύψεις στη χρήση του χώρου και οι πιθανές συσσωρευτικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα συνεργαστούμε με κομβικούς κρατικούς φορείς, αρχικά για τη συλλογή πληροφοριών και την αποτύπωσή τους.

Σημειώσεις προς τους συντάκτες:
Το πρόγραμμα «MedTrends – Μελλοντικές Τάσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Med (MED PROGRAMME http://www.programmemed.eu/en) με κωδικό 1M-MED14-08 MEDTRENDS που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 25% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το πρόγραμμα υλοποιεί το WWF, ως δικαιούχος.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους