Οι μύθοι εξάπτουν τη φαντασία μας. Δίνουν νόημα σε φαινόμενα που μας φαίνονται τυχαία ή χαοτικά. Ακόμα κι όταν έρχονται σε αντίθεση με τη λογική και την επιστήμη, επιζούν στο μυαλό μας. Η ίδια η παράδοσή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μύθο.

Μερικές φορές όμως οι μύθοι λειτουργούν «πονηρά» και καταλήγουν να δικαιολογούν δικές μας παράλογες πράξεις.

Ο μύθος ότι οι «οικολόγοι αμολάνε άγρια ζώα» είναι ένας επικίνδυνος μύθος. Δίνει την αίσθηση ότι οι οικολόγοι παρεμβαίνουν αυθαίρετα στη φύση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει μια αλυσίδα αυθαιρεσίας, όπως τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Διαβάστε στο κείμενο αυτό γιατί οι οικολογικές οργανώσεις ποτέ δεν θα έκαναν κάτι τόσο ανεύθυνο όσο το να απελευθερώνουν άγρια ζώα στη φύση. Δείχνει επίσης ότι ακόμα κι αν –παράλογα και ανεύθυνα- το επιθυμούσαν, δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν. Τέλος, δίνει μερικές λογικές εξηγήσεις για τα «περίεργα φαινόμενα» που παρατηρούνται στην ύπαιθρο και προσπαθεί να μας κάνει όλους συμμέτοχους στην ουσιαστική λύση.

Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για τον μύθο αυτό; Γράψτε μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους