Με ένα άλμα προς την ελευθερία! Μετά την παραμονή του αρκετούς μήνες σε ειδικό καταφύγιο, ο "Πεισματάρης" επέστρεψε στην άγρια φύση στο Εθνικό Πάρκο Anyuisky της Ρωσίας.

Ο έφηβος τίγρης 'συνελήφθη' το περασμένο φθινόπωρο στη ρωσική επαρχία Khabarovsky. Τριγυρνούσε κοντά σε οικισμό, ενώ η πείνα τον είχε οδηγήσει να επιτίθεται σε σκυλιά. Οι επιστήμονες είχαν βρει το ζώο σε κατάσταση εξάντλησης και το είχαν μεταφέρει στο κέντρο αποκατάστασης όπου παρέμεινε αρκετούς μήνες μέχρι να ξαναβρεί τις δυνάμεις του.

Το διάστημα που παρέμεινε στο καταφύγιο, ο έφηβος τίγρης είχε την ελάχιστη δυνατή επαφή με τους ανθρώπους. Αυτό ήταν απαραίτητο για να διατηρήσει τη φυσική του άγρια συμπεριφορά, ώστε αργότερα όταν θα επέστρεφε στη φύση να μπορέσει να προσαρμοστεί και να επιβιώσει εκεί.

"Μετά από μήνες στο καταφύγιο, τώρα ο "Πεισματάρης" έχει ξαναβρεί τις δυνάμεις του και μπορεί να επιστρέψει στην άγρια φύση μόνος του", είπε ο εμπειρογνώμονας Markus Radday, που συντονίζει την προστασία της τίγρης στη ρωσική Άπω Ανατολή για το WWF Γερμανίας.

Αφού μεταφέρθηκε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων, οι πόρτες άνοιξαν και ο "Πεισματάρης" όρμησε στην ελευθερία. Για να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρούσεις και να έχουμε έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση που ο τίγρης επιστρέψει κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, το ζώο σημαδεύτηκε με ένα κολάρο με πομπό GPS. Έτσι, ο πληθυσμός της άγριας τίγρης Αμούρ στη Ρωσία, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε 510 άτομο, μόλις ανέκτησε ένα νεαρό έφηβο!


Μοιράσου το με φίλους