{mosimage}Αθήνα, 2-12-2005: Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και η SGS Greece SA (εταιρεία επαλήθευσης, διαπίστευσης και πιστοποίησης) συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Πιστοποίηση της Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης & των Παραγόμενων Δασικών Προϊόντων», παρουσιάζοντας τα οφέλη από τη δασική πιστοποίηση για τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάσθηκε και συζητήθηκε το πολύπλευρο θέμα της πιστοποίησης της αειφορικής δασικής διαχείρισης και των παραγόμενων δασικών προϊόντων. Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στην εισαγωγή και παρουσίαση των σταδίων που είναι απαραίτητα, τόσο για την ανάπτυξη ενός συστήματος πιστοποίησης, όσο και για την ύπαρξη πιστοποιημένων δασικών προϊόντων στην αγορά. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν, με στόχο την εξεύρεση κοινής θέσης σχετικά με την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις δημόσιες υπηρεσίες που σχεδιάζουν και υλοποιούν τη δασική πολιτική της χώρας (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ/νσεις Δασών, Δασαρχεία, κ.τ.λ.), τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης, επεξεργασίας και πώλησης δασικών προϊόντων, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα ερευνητικά ινστιτούτα, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα.

Η εξέταση των θεμάτων της ημερίδας πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη: το πρώτο αφορούσε τις παρουσιάσεις, τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις, ενώ το δεύτερο περιελάμβανε συζήτηση προτάσεων (στρογγυλό τραπέζι) σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή της πιστοποίησης της αειφορικής δασικής διαχείρισης και των παραγόμενων δασικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Δείτε το πρόγραμμα και τις παρουσιάσεις της ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Νίκος Γεωργιάδης, Υπεύθυνος Δασικών Προγραμμάτων WWF Ελλάς
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. +30 210 3314893



Μοιράσου το με φίλους