{mosimage} Αθήνα, 14-11-07: H περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και η διαδικτυακή πύλη Άσπρη Λέξη σας προσκαλούν σε κοινή εκδήλωση με θέμα «Αλυκή, έλος, βάλτος, ποτάμι, ρυάκι λέξεις που ξεχνιούνται, υγρότοποι που χάνονται», την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007 στις 19.00 στο Τμήμα Μελετών του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24). 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο του WWF Ελλάς «Απογραφή των υγροτόπων των νησιών του Αιγαίου: ταυτότητα, οικολογική κατάσταση και απειλές» και θα ακολουθήσει συζήτηση για την κατάσταση των νησιωτικών υγροτόπων.

Με αφορμή τις λέξεις ξεκινούμε ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της
χώρας μας. Ας γίνει η ετυμολογία αφορμή να γνωρίσουμε τους άγνωστους υγρότοπους του Αιγαίου, ας συζητήσουμε για όσα μπορούμε να κάνουμε, όσα μας ενοχλούν και θέλουμε να τα αλλάξουμε, για όσα θέλουμε να προστατεύσουμε.

Συζητούν οι:
Καλούστ Παραγκαμιάν, Βιολόγος-Επιστημονικός συνεργάτης του WWF Ελλάς
Γιώργος Κατσαδωράκης, Βιολόγος Επιστημονικός σύμβουλος του WWF Ελλάς
Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Υπεύθυνος περιβαλλοντικών δράσεων  WWF Ελλάς
Χάρης Τζαννής, εκδόσεις ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 ώρα 19.00 στο Τμήμα Μελετών του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Άσπρη Λέξη είναι μια πρωτότυπη ιδέα για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας μέσα από την αναζήτηση της ετυμολογίας των λέξεων. Κάθε μέρα η άσπρη λέξη δημοσιεύει στο διαδίκτυο την ετυμολογία μιας ελληνικής λέξης την οποία ο χρήστης μπορεί να βρει στη διαδικτυακή τοποθεσία www.asprilexi.com και εάν επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί δωρεάν στη λίστα των καθημερινών παραληπτών ώστε να λαμβάνει τη λέξη στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. 

Μέσω της δράσης «Προστασία των υγροτόπων των νησιών του Αιγαίου» που ξεκίνησε το 2004 και βρίσκεται ακόμα σε έξέλιξη, το WWF Ελλάς εντόπισε και απογράφει την κατάσταση εκατοντάδων υγροτόπων στα νησιά του Αιγαίου. Ανάμεσα σε άλλα, προχώρησε στην έκδοση των μέχρι σήμερα επιστημονικών δεδομένων για την κατάστασή τους, ενώ έχει δημιουργήσει και ειδική ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Στόχος της δράσης είναι η τεκμηρίωση της σημασίας και της αξίας των νησιωτικών υγροτόπων, η ανάδειξη των προβλημάτων από τη συστηματική υποβάθμιση των περισσοτέρων και η διαμόρφωση προτάσεων για την αποτελεσματική προστασία τους. Διαβάστε περισσότερα για τους υγρότοπους του Αιγαίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου WWF Ελλάς, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 698 2471724
Χάρης Τζαννής, Άσπρη Λέξη, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-3608008



Μοιράσου το με φίλους