Το WWF Ελλάς συναντά τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ της Κρήτης ολοκληρώνοντας στο Ηράκλειο, το Σάββατο 13 Ιουνίου, ένα ταξίδι ανά την Ελλάδα. Μέσα από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά τόσο στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων όσο και στη λειτουργία των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, το WWF Ελλάς επιδιώκει να παράσχει την αρωγή του στις προσπάθειες όσων αγωνίζονται για το περιβάλλον σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των κλειστών εργαστηρίων για εξειδικευμένο κοινό καθώς και των ανοικτών παρουσιάσεων σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου συζητήθηκαν τα αντίστοιχα θέματα, η παρουσίαση του προγράμματος συνεχίζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του ομίλου Eurobank EFG, εντάσσεται η παραγωγή δέκα εγχειριδίων με γενικό τίτλο «Οδηγοί για το Περιβάλλον» που αποτελούν και τον κεντρικό άξονα των παρουσιάσεων και εργαστηρίων.

Οι οδηγοί περιλαμβάνουν την απαραίτητη, έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση, παρουσιασμένη απλά και κατανοητά, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα καλών και κακών πρακτικών. Στόχος τους είναι να προσφέρουν εύκολη, γρήγορη και χρήσιμη πληροφόρηση σε όλους τους ανθρώπους των ΜΚΟ, αλλά και σε κάθε άλλο ενεργό πολίτη της χώρας μας.

Οι τίτλοι των 3 πρώτων Οδηγών που έχουν ήδη εκδοθεί είναι οι εξής:
«Οργάνωση και Λειτουργία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων»
«Διαχείριση Απορριμμάτων»
«Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση»

Θα ακολουθήσουν άλλοι επτά οδηγοί με αντικείμενο βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα: Νομικό καθεστώς για το περιβάλλον, αστικό πράσινο, εξεύρεση πόρων, νερό, αέρας, τουρισμός και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
Πόλη: Ηράκλειο
Ημέρα: Σάββατο, 13/6/2009, 18.00-20.00
Αίθουσες: Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Περιφέρειας Κρήτης, Πλ. Κουντουριώτη, Ηράκλειο Κρήτης

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδηγοί για το περιβάλλον: 10 εγχειρίδια για την ενδυνάμωση περιβαλλοντικών ΜΚΟ και εθελοντικών ομάδων» που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Eurobank EFG.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ηλίας Τζηρίτης, Συντονιστής Τοπικών Δράσεων WWF Ελλάς
τηλ: 210 3314893, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Οι τρεις πρώτοι οδηγοί είναι διαθέσιμοι και μέσω διαδικτύου εδώ


Μοιράσου το με φίλους