Έξι βασικές τροποποιήσεις των προτάσεων της Κομισιόν για το κλιματικό και ενεργειακό πακέτο 2030 ζητά το WWF Ελλάς σε επιστολή και ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, ενόψει της συζήτησης στα Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 3 και 4 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι τροποποιήσεις αυτές είναι οι εξής:

  1. Να γίνει σαφές ότι ένας στόχος για τουλάχιστον 40% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα βοηθήσει τη σωστή διείσδυση των ΑΠΕ, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΕΔΕ.
  2. Να ζητηθεί από την Κομισιόν να προτείνει έναν δεσμευτικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας μαζί με την έκθεση προόδου της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοτικότητα.
  3. Να συμφωνηθεί μια προσέγγιση δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ σε εθνικό επίπεδο.
  4. Να προταθεί πιο φιλόδοξος στόχος για το μερίδιο ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας.
  5. Να κληθεί η Κομισιόν να προτείνει ολοκληρωμένη λύση για την καλή λειτουργία της αγοράς άνθρακα, όπως η μόνιμη απομάκρυνση πλεονάσματος δικαιωμάτων ή μια αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών πριν το 2020.
  6. Να ζητηθεί από την Κομισιόν να διαμορφώσει ένα πρότυπο επιδόσεων εκπομπών ως συμπληρωματικό εργαλείο στο ΕΣΕΔΕ με στόχο την αντιμετώπιση των χειρότερων ρυπαντών.

Βρείτε συνημμένη την επιστολή εδώ, και το συνοδευτικό ενημερωτικό σημείωμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους