Οι περισσότεροι παραπονιόμαστε ότι η πόλη μας δεν έχει αρκετούς χώρους πρασίνου. Μήπως όμως κοντά μας βρίσκονται κάποια πάρκα κρυμμένα στους χάρτες της Google; Με τις καταγραφές των χώρων πρασίνου μέσω της εφαρμογής GreenSpaces ανακαλύψαμε πράσινες οάσεις που είτε δεν έχουν την ανάλογη πράσινη σηματοδότηση ή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που έχει φαίνεται στους χάρτες. Ας δούμε μερικά από αυτά τα κρυμμένα πράσινα διαμάντια:

Λαγουμιτζή 44 - Μια αόρατη πράσινη όαση

Στον χάρτη φαίνεται μόνο γκρι, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ πράσινη!

Το σημείο αυτό, αν και δεν του φαίνεται στον χάρτη, περιλαμβάνει χώρο όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά, έχει γήπεδο ποδοσφαίρου, μεγάλο ελεύθερο χώρο για τα σκυλιά και παιδική χαρά. Επίσης, διαθέτει καφετέρια για χαλάρωση κοντά στο πράσινο. Όλα αυτά, μόλις λίγα στενά από τη λεωφόρο Συγγρού.  Κυριολεκτικά, μια κρυμμένη πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης!

                                                                      

Δραγατσανίου 22-24 - Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο

Την άνοιξη του 2015 εγκαινιάστηκε το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Έκτοτε οι κάτοικοι απολαμβάνουν τις βόλτες με τα παιδιά, τα σκυλάκια τους έχουν δικό τους χώρο και υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου. Η τελευταία ενημέρωση του Streetview της Google ήταν το 2011 και δεν μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στον χώρο όπως είναι σήμερα. Μία καλή ευκαιρία να βασιστείς στις δικές σου αισθήσεις και να το δεις ο ίδιος από κοντά!

 

 

Αργοναυτών 22, Ραφήνα (Πλατεία Καραμανλή)

Κοιτώντας το χάρτη, πού να φανταστείς ότι υπάρχει μια πλατεία τόσο κοντά στη θάλασσα! Η πλατεία Καραμανλή στην Ραφήνα έχει απέραντο πράσινο και παιδική χαρά. Από τις φωτογραφίες ξεπηδούν μνήμες των ανέμελων παιδικών μας χρόνων.

 

Μήπως υπάρχει ένας αντίστοιχος κρυμμένος θησαυρός στη δική σου περιοχή; Βάλε το δικό σου λιθαράκι καταχωρίζοντας έγκυρα στοιχεία για τους πράσινους χώρους που μας περιβάλλουν στο WWF Greenspaces. Έλα να αναδείξουμε πράσινες οάσεις στην πόλη για περισσότερες εναλλακτικές επιλογές για βόλτα, διασκέδαση, χαλάρωση.

Κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή WWF Greenspaces.

 


Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια