Τρίτη χρονιά φέτος που τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολικής υιοθεσίας των τελευταίων εναπομείναντων Ασπροπάρηδων της Θράκης αναλαμβάνουν δυναμικές δράσεις. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου & Μαρώνειας-Σαπών.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές συμμετέχουν συνολικά 120 περίπου μαθητές από 5 σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Γυμνάσιο Σουφλίου, το Γυμνάσιο Τυχερού, το Δημοτικό Τυχερού, το Δημοτικό Σαπών και το Γυμνάσιο Ιάσμου.

Φέτος οι δράσεις των ομάδων συνεχίζουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που ξεκίνησε πέρυσι. Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να αναδειχτεί η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτής της πρακτικής στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής.



Εικόνα 1. Το Γυμνάσιο Ιάσμου δηλώνει ολόψυχα παρόν στον αγώνα ενάντια στις φόλες! Εικόνα 1. Το Γυμνάσιο Ιάσμου δηλώνει ολόψυχα παρόν στον αγώνα ενάντια στις φόλες!

 

Πρώτος σταθμός η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η 22α Απριλίου. Τα σχολεία ανέλαβαν να μεταμορφώσουν την ημέρα αυτή σε Ημέρα Ενάντια στις Φόλες, ζητώντας από τους κατοίκους να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα, φορώντας κάτι κόκκινο.



Εικόνα 2. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Σουφλίου «Το δέντρο της ζωής και το ποτάμι της συνδημιουργίας» δίνει το μήνυμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Εικόνα 2. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Σουφλίου «Το δέντρο της ζωής και το ποτάμι της συνδημιουργίας» δίνει το μήνυμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (φωτογραφία: Αποστόλης Ιωαννίδης, ΚΠΕ Σουφλίου)


Εικόνα 03. Οι μαθητές του Τυχερού ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης ντυμένοι στα κόκκινα, με συνθήματα, πανό και φυλλάδια. Εικόνα 03. Οι μαθητές του Τυχερού ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης ντυμένοι στα κόκκινα, με συνθήματα, πανό και φυλλάδια

 

Θα ακολουθήσουν δράσεις στις πρωτεύουσες των δύο νομών για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σύντομα!


 

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος του προγράμματος LIFE10 NAT/BG/000152, με τίτλο “Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στη Βουλγαρία και την Ελλάδα το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία των: Ορνιθολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας (Bulgarian Society for the Protection of Birds-BSPB), Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF Ελλάς και Ορνιθολογική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας (Royal Society for the Protection of Birds-RSPB). Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια