Μετά τη μαραθώνια εβδομάδα ανεύρεσης κατοικίας, ήρθε και η ώρα να στηθεί το καινούριο γραφείο στην Ερμούπολη της Σύρου. Βρήκαμε έναν όμορφο χώρο, κεντρικά για άμεση πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά συνάμα ήσυχα για συγκέντρωση και εργασία. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν πολλές, συνεργείο για βάψιμο, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μεταφορά γραφείων και υπολογιστών από τα κεντρικά της Αθήνας, συνδέσεις με δίκτυα νερού, ΔΕΗ και τηλεφώνου κ.α!

 

Ξεκινήσαμε με την επιλογή των οικολογικών χρωμάτων, από ένα απίστευτα όμορφο χρωματολόγιο με εκατοντάδες αποχρώσεις φυσικών χρωμάτων. Άντε να διαλέξεις! Συνέχεια προκύπτουν και άλλες δουλειές, εξαιτίας της ηλικίας του κτιρίου. Καταγράφουμε, υπολογίζουμε κόστη και σημειώνουμε τις ιδέες για διακόσμηση. Η Ερμούπολη ως πρωτεύουσα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, έχει φανταστικά όμορφα κτίρια να αναδείξει, αλλά μαζί με τον παλιό χαρακτήρα φανερώνεται και η επίδραση που είχαν τα χρόνια πάνω τους...  Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίζονται με ενθουσιασμό και κέφι.



WWF Ελλάς/Χ.Παπαδάς WWF Ελλάς/Χ.Παπαδάς

 

Καθώς γίνονται όλες οι συνεννοήσεις, τα τηλέφωνα, οι παραγγελίες, υπάρχουν και άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν παράλληλα για το πρόγραμμα Cyclades Life, οι οποίες απαιτούν συγκέντρωση, χώρο για τον υπολογιστή και μια ατμόσφαιρα που δεν μυρίζει μπογιές και σκόνες… ίσως και  λίγο ζέστη στη καρδιά του χειμώνα; Οπότε τι κάνουμε; Προσαρμοζόμαστε και γινόμαστε πλανόδιο γραφείο! Σε αναζήτηση λοιπόν αυτού του πλανόδιου γραφείου, πέφτω πάνω σε γειτονικό γλυκοπολείο/ουζερί, μιας απίστευτης γυναίκας που δουλεύει το μαγαζάκι της 14 χρόνια τώρα. Όλα μέσα σε αυτό το μαγαζάκι απλά, λιτά με μια ατμόσφαιρα παραδοσιακά oldschool, τζάκι, ζεστασιά, δωρεάν WI FI, ελληνικές μουσικές,  ελληνικός καφές, χαλάκι για το σκυλάκι  και μυρωδιά μελομακάρονου! Η οικοδέσποινα μόνη της τώρα στο μαγαζί, πέρασαν οι εποχές που από τον πολύ κόσμο δεν πρόφταινε να σερβίρει, σου έλεγε, μπες μέσα και φτιάξ’τον μόνος σου! Βέβαια, έτσι είναι η Νινέττα πάντα, ελεύθερη… Και εγώ αν και ήμασταν μόνο οι δυο μας, μόνη μου έφτιαξα τον καφέ, καθώς αυτή μέλωνε τα φοινίκια... Εκεί μου είπε «ο καθένας πρέπει να ζει την αλήθεια του σε αυτή τη ζωή για να ευτυχήσει». Και το μαγαζί αυτό είναι η αλήθεια της, απλό και παραδοσιακά αληθινό… Για μας, η αλήθεια μας και όνειρο ζωής, είναι η δημιούργια της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής στη Γυάρο, σε συνεργασία και συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, και με κέντρο αυτό το καινούριο γραφείο είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας.



WWF Ελλάς/Χ.Παπαδάς WWF Ελλάς/Χ.Παπαδάς

 

Ώρα να περάσουμε απο το σταθερό γραφείο για ένα σημαντικό meeting γύρω από τις μπογιές και κάτω από το αίθριο.  Αυτό το αίθριο! Τι γλάστρες και φυτά να διαλέξουμε, ποιες θαλασσινές φωτογραφίες να κρεμάσουμε και πώς θα  φωτιστεί το βράδυ; Α, και η τελευταία "πινελιά" να κρεμάσουμε το χειροποίητο γούρι του WWF που μπορείτε να βρείτε στο e-shop:  http://shop.wwf.gr/

 

Τελικά όταν υπάρχει όρεξη και όνειρα για κάτι διαφορετικό, τα πινέλα φαντάζουν απλώς το πρώτο βήμα.

 

DSC_0104



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια