Μια ωραία αραιή συννεφιά τύλιξε μικρούς και μεγάλους φίλους του δάσους και της φύσης που βρέθηκαν το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου στη Δαδιά για τη γιορτή των πουλιών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τοπικών φορέων. Ανάμεσά τους και το WWF. Μέσα από κιάλια και τηλεσκόπια στο παρατηρητήριο και στο Διαβολόρεμα, το ρέμα κοντά στο χωριό της Δαδιάς, είδαμε μεγαλοπρεπή αρπακτικά και πολλά είδη μικρόπουλων. Μαυρόγυπες, Όρνια, Γερακίνες, Ξεφτέρια, Φιδαετοί, Κουρούνες, Κοράκια, Σπίνοι, ήταν τα κοινά είδη που πέρασαν μπροστά από το φακό.

 


φωτο: αρχείο WWF



Στον περίγυρο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης Δαδιάς οργανώθηκαν παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους με θέμα το δάσος. Όλα τα παιδιά έλαβαν έναν έπαινο για τη συμμετοχή τους στη γιορτή, ενώ όσα νίκησαν στα παιχνίδια κέρδισαν βιβλία για το δάσος και άλλα δώρα. Αλλά και οι μεγάλοι κέρδισαν μια μοναδική βόλτα στην ηρεμία και τον καθαρό αέρα του δάσους.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών διοργανώθηκε πανελλαδικά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τοπικά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το Δήμο Σουφλίου.



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια