Μια διαφορετική εκδρομή μας επεφύλασσε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5η Ιουνίου, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου. Διαφορετική γιατί πάντα οι πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη σου προκαλούν θαυμασμό… Διαφορετική γιατί, όπως και να το κάνεις, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να ξεναγείς σε αυτό το μοναδικό μέρος, 40 φοιτητές από ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Κατάβαση στις πηγές του Βοϊδομάτη
Η Ευρώπη "κατεβαίνει" στον Βοϊδομάτη - WWF Ελλάς/Κ. Τζιόβας

Το πρόγραμμα Erasmus του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρέθηκε μαζί μας σε μία περιβαλλοντική εκδρομή που περιελάμβανε κατάβαση στις πηγές, καθώς και ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση & τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι, το οποίο λειτουργούμε εδώ και δέκα χρόνια στο Μικρό Πάπιγκο του Δήμου Ζαγορίου.

Οι πηγές του Βοϊδομάτη
Δίπλα στις πηγές - WWF Ελλάς/Κ. Τζιόβας

Κάπως έτσι, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις φυσικές ομορφιές του πάρκου και να ενημερωθούν για τον ρόλο και τη δράση του WWF Ελλάς στη Β. Πίνδο. Μια δράση, στην οποία θα συνεισφέρει και στο μέλλον, το τμήμα Νηπιαγωγών, καθώς η επίκουρη καθηγήτρια κα Κατερίνα Πλακίτση συνεργάζεται ήδη με την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς και υπάρχει κοινή επιθυμία για περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας μας.



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια