Κατά την τελευταία επίσκεψη στα Σεκάνια Ζακύνθου, τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, την τοπική ομάδα του WWF Ελλάς προϋπάντησε μία κίτρινη, πληθωρικής προσωπικότητας, μπουλντόζα!

 


Μια κίτρινη μπουλντόζα μας περίμενε στα Σεκάνια...

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή επιτρέπεται μόνο η επιστημονική έρευνα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που ιδρύει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Το WWF Ελλάς αγόρασε το 1994, μετά από πανευρωπαϊκή εκστρατεία, την περιοχή που περιβάλλει την παραλία των Σεκανίων  για να εξασφαλίσει μία παραλία για τις χελώνες. Έκτοτε εφαρμόζει διαχειριστικό σχέδιο ώστε να εξασφαλιστεί η διαχείριση και διατήρηση της οικολογικής σημασίας της περιοχής.

Κατά την τελευταία επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι όμοροι γείτονες αποφάσισαν να συντηρήσουν τον υπάρχοντα χωματόδρομο ακολουθώντας βέβαια και τις απαραίτητες παρεμβάσεις όπως εκχερσώσεις, κοπή βλάστησης και όλες τις μη οικολογικές ενέργειες... Άμεσα ενημερώθηκε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των παρεμβάσεων.



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια