Οι άνδρες και οι γυναίκες που προστατεύουν την άγρια ζωή του πλανήτη αισθάνονται ότι δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από τις κυβερνήσεις ώστε να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 530 φύλακες Εθνικών Πάρκων Άγριας Ζωής σε 11 χώρες της Ασίας και που δημοσιεύεται στις 3 Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής.

© R. Singh/ WWF

Θηροφύλακας φροντίζει ένα μικρό Gaur που έχει διασωθεί.


Το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αντιμετωπίσει κίνδυνο της ζωής τους, το 74% δήλωσαν ότι ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένοι και 48% δήλωσαν ότι δεν είχαν επαρκή εκπαίδευση. Αντίστοιχες έρευνες από άλλες περιοχές του πλανήτη θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Οι φύλακες Εθνικών Πάρκων αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας για τα απειλούμενα είδη του πλανήτη, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας κατά της άγριας ζωής. Η σημερινή κρίση της παγκόσμιας λαθροθηρίας καθοδηγείται από διεθνή οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.

Η αναγνώριση της απειλής που αποτελεί το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής έχει αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Πέρυσι, το πρώτο ψήφισμα για την αντιμετώπιση του εγκλήματος κατά της άγριας ζωής εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Το μέλλον της άγριας ζωής μας βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια των θηροφυλάκων» δήλωσε η Elisabeth McLellan, από το WWF International.

Δείτε την πλήρη έρευνα στα αγγλικά.


© R. Singh/ WWF

Θηροφύλακες διασώζουν κροκόδειλο μες στην προστατευόμενη περιοχή όπου δουλεύουν.


© R. Singh/ WWF

Θηροφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Μανάς του Μπουτάν περνά λίγο χρόνο με το γιο του.


© R. Singh/ WWF

Θηροφύλακες ετοιμάζονται να απελευθερώσουν έναν ακανθόχοιρο που έχει διασωθεί.


© R. Singh/ WWF

Θηροφύλακας στο Μπουτάν καίει παγίδες που έχουν βρεθεί μες στο δάσος.



Μοιράσου το με φίλους