Παρασκευή 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το Διαπολιτιστικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών εξοπλίζεται με τα απαραίτητα και εξορμά για ακόμα μια φορά στους δρόμους της πόλης για να φωνάξει υπέρ του Ασπροπάρη.

Μάσκες στα πρόσωπα, πλακάτ ψηλά στον ουρανό, ενημερωτικά φυλλάδια στα χέρια, 60 μαθητές πορεία με το πανό «Σεβασμός στα ζώα και τη φύση» στην κορυφή και φωνές στη διαπασών.

Ημέρα λαϊκής αγοράς και οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με κόσμο. Ανάμεσα στους πάγκους με τα λαχανικά και τα φρούτα ελίσσονται οι πρεσβευτές του μοναδικού αυτού απειλούμενου είδους για να αφυπνίσουν τους συμπολίτες τους για ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει: τα δηλητηριασμένα δολώματα!

 

Η πορεία τερματίζει στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου τα συνθήματα των μαθητών δίνουν τη θέση τους στη σιωπηλή διαμαρτυρία. Το σύνθημα της ημέρας «οι φόλες σπέρνουν θάνατο γι’ αυτό δεν είναι λύση, σεβασμός στα ζώα και στη φύση» έγινε τραγούδι στα χείλη όλων μας!



Εικόνα 1. Στους δρόμους των Σαπών Εικόνα 1. Στους δρόμους των Σαπών


Εικόνα 2. Το πανό στην κορυφή Εικόνα 2. Το πανό στην κορυφή


Εικόνα 3. Στη λαϊκή αγορά της πόλης Εικόνα 3. Στη λαϊκή αγορά της πόλης


Εικόνα 4. Πλακάτ υπέρ των ζώων (άγριων, αδέσποτων, συντροφιάς) & ενάντια στις φόλες Εικόνα 4. Πλακάτ υπέρ των ζώων (άγριων, αδέσποτων, συντροφιάς) & ενάντια στις φόλες


Εικόνα 5. Οι μαθητές του Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών πρωτοπορούν στη μάχη ενάντια στις φόλες Εικόνα 5. Οι μαθητές του Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών πρωτοπορούν στη μάχη ενάντια στις φόλες


Εικόνα 6. Έξω από το Δημαρχείο των Σαπών Εικόνα 6. Έξω από το Δημαρχείο των Σαπών


Εικόνα 6. Το μήνυμα διαδίδεται σιωπηρά Εικόνα 7. Το μήνυμα διαδίδεται σιωπηρά


Εικόνα 8. Σάπες: η πόλη όπου διαδηλώνουν Ασπροπάρηδες Εικόνα 8. Σάπες: η πόλη όπου διαδηλώνουν Ασπροπάρηδες

 

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος LIFE10 NAT/BG/000152, με τίτλο “Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στη Βουλγαρία και την Ελλάδα το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία των: Ορνιθολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας (Bulgarian Societyfor the Protection of Birds–BSPB), Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF Ελλάς και Ορνιθολογική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας (Royal Society for the Protection of Birds–RSPB). Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια