Από τον Απρίλη, οι Κυριακές στην Κρήτη και στην Λέσβο έχουν άλλο αέρα! Μικροί και μεγάλοι, παρέα με το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς, ανακαλύπτουμε τα μυστικά των υγρότοπων.


Εργαστήρι στη λίμνη Κουρνά, στο Ρέθυμνο. Εργαστήρι στη λίμνη Κουρνά, στο Ρέθυμνο.



Μια Κυριακή κάθε Μήνα, με τη βοήθεια ενός ειδικού, μελετάμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγρότοπους και πώς αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και τον άνθρωπο.

Σημεία συνάντησης; Εκβολές, έλη, ποτάμια, φαράγγια, λίμνες, εποχικά λιμνία! Είναι τόσο πολλά και διαφορετικά τα οικοσυστήματα αυτά που είναι αδύνατον να τα επισκεφτούμε όλα, όμως σε κάθε μας ραντεβού προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τη μαγεία που κρύβουν.

Λίμνη Κουρνά, Ρέθυμνο. Λίμνη Κουρνά, στο Ρέθυμνο.



Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 5 εξορμήσεις όπου δεκάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να μάθουν τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μέσα από ορνιθοπαρατήρηση, δειγματοληψία ασπόνδυλων και αναγνώριση φυτών οι συμμετέχοντες ήρθαν πιο κοντά στην ομορφιά αυτών των οικολογικών διαμαντιών.

Αλυκές Ελούντα, Άγιος Νικόλαος. Αλυκές Ελούντα, Άγιος Νικόλαος.


Εκβολή Αποσελέμη, Ηράκλειο. Εκβολή Αποσελέμη, Ηράκλειο.



Οι εξορμήσεις συνεχίζονται στους «γνωστούς άγνωστους» υγρότοπους της Κρήτης και Λέσβου. Μέχρι και τον Ιούνιο, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αυτά τα οικοσυστήματα και να κινητοποιήσουμε φορείς και υπηρεσίες για την άμεση προστασία, διατήρηση, και αποκατάσταση τους. Σας περιμένουμε!

Φαράγγι Καρτερού, Ηράκλειο. Φαράγγι Καρτερού, Ηράκλειο.



--------------

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσια Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για πέμπτη χρονιά υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».



Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια